Annesi Fırat Çakıroğlu'nun fotoğrafını bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Annesi Fırat Çakıroğlunun fotoğrafını bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 01:20

İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde dün Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasını araştıran polis, olay yerinde beş bıçak bulurken, yedi kişi de gözaltına aldı. Bugün Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve Özkanlar'a yürüyen kalabalık cenaze kortejenin en önünde yer alan anne Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını göğsüne bastı. Oğlunu son yolculuğuna uğurlayan baba Fuat Mahir Çakıroğlu "Bu olaylar bitecek mi? Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar, dün kavgaya döndü. Akşam saatlerinde okula gelen karşıt görüşlü öğrenciler arasında, Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavga çıktı.

Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan altı öğrenci yaralandı. Bacağından aldığı yarayla aort damarı kesilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Nurullah Semo'nun tedavisinin de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdüğü hayati tehlikeyi doktorlardan alınan bilgiye göre atlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

POLİS ARAŞTIRMA BAŞLATTI
Olayın bastırılmasının ardından polis de araştırma başlattı. Hem görgü tanıklarının verdiği bilgiler hem de elde edilen delil ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karışanların kimlikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Annesi Fırat Çakıroğlunun fotoğrafını bırakmadı

Hastanede tedavileri tamamlanan ve kavgaya karıştıkları ortaya çıkan birisi ülkücü gruptan altı kişi, gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Halen hastanedeki tedavisi devam eden ve başında polisin önlem aldığı Nurullah Semo için de yine gözaltı işleminin yapıldığı açıklandı. Kavgaya karışan kişilerin sorgu işlemlerinin tamamlanmasıyla, adliyeye gönderilecekleri öğrenildi. Bu arada, kavganın olduğu bölgede de inceleme yapan polisin, olayda kullanıldığı saptanan 5 bıçak bulduğu bilgisi verildi.


Haberin Devamı



VALİ TOPRAK, AÇIKLAMA YAPTI
Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle, özellikle Twitter üzerinden çok sayıda taziye mesajı yayımlandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmelerinin yapıldığı TBMM'de söz alıp, polisin ve valiliğin gerekli önlemleri almadığını, ambulansın 45 dakika sonra müdahalede bulunduğunu, polis aracının da yaralıyı hastaneye götürmediğini açıkladı.

Annesi Fırat Çakıroğlunun fotoğrafını bırakmadı

Vural'ın bu açıklamalarına, DHA muhabirinin telefonla ulaştığı İzmir Valisi Mustafa Toprak cevap verdi. Polemik yaratmak istemediğini ve sağduyu çağrısında bulunduğunu söyleyen Toprak, "Ambulansın geç gittiği, polisin yetersiz kaldığı gibi açıklamalar doğru değil. Ben bunların acı olay sonrasında eksik alınan bilgiler sonrasında yapıldığına inanıyorum. Çünkü ambulans, trafiğin en yoğun saatinde bölgeye 20 dakika gibi bir sürede gitmiş ve müdahale etmiş. Ayrıca o anda orada polis aracı yok zaten, olsa bile ambulanslar gittiği için yaralılar ambulanslara alınmış. Üniversiteye de polisin girmesi, yönetimin çağrısına bağlı. Ama bizim arkadaşlarımız kavga bilgisini aldıktan sonra hemen müdahalede bulunmuşlar. Zaten görüntüler de incelendiğinde bu gerçeklik ortaya çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

"ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR"

Toprak, "Burada gerginliği bırakmak lazım. Kardeşliği, sağduyuyu, metaneti, sabrı telkin etmek lazım. Ben öğrencimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ancak sabır beklediğini söylüyorum. Elbette, polisin araştırması da titiz bir şekilde devam ediyor. Bunun adli soruşturmasını kimse engelleyemez. En ince ayrıntısına kadar arkadaşlarımız görüntüleri de inceleyip ortaya çıkartacak" dedi.

POLİSİN ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR
Ege Üniversitesi'ndeki olaylar sonrasında, polis de alarma geçti. Kentteki diğer üniversitelerin bulunduğu bölgelerde ve öğrenci yurtlarında, olası kavgaların önüne geçmek için önlemler alındı. Polis, zanlılardan Nurullah Semo'nun tedavi gördüğü, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yine çevik kuvvet ekipleriyle, beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Bu arada bu kavga öncesinde fakülte yönetiminin başlattığı, karşıt görüşlülerin ders saatlerini değiştirme çalışmalarının da, süreceği, önümüzdeki haftadan itibaren bunun da uygulamaya konulacağı öğrenildi.

AMBULANS GECİKTİ İDDİALARINA YANIT

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi’nde bir öğrencinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgiler verdi: "Saat.16.56’de Komuta Kontrol Merkezimize Eczacılık Fakültesi Dekanlığı önüne bir ambulans talebi için çağrı gelmiştir. İlk ambulans görevlendirmesi saat 16.58’de yapılmıştır. Görevlendirilen ambulansımız saat 16.59’da hareket etmiştir. Birden fazla yaralı olduğu bilgisi elde edilince Bornova bölgesinde bulunan 8 ambulans daha görevlendirilmiştir. Toplam 5 dakika içerisinde ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Bu ambulansa kalabalık tarafından genel vücut ve kafa travması olan Mevlam D. isimli vaka teslim edilmiş olup, ekip saat 17.08’de olay yerinden ayrılmış, 17.12’de Ege Üniversitesi Hastanesine ulaşmıştır. Saat 17.03’te hareket eden ikinci ambulansımız saat 17.14’te olay yerine varmış, ortamdaki kargaşa nedeniyle vakaya saat 17.15’te ulaşmıştır. Yaralı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na canlandırma uygulayarak saat 17.17’de olay yerinde ayrılmış ve saat 17.25’te Ege Üniversitesine ulaşmıştır. Daha sonra ulaşan ambulanslarımız da 3 vakaya müdahale ederek hastanelere nakletmiş, üç ambulansımız olay yerinde yaralı olmadığı için yaralı nakli yapmamış, olay yerinde tedbir amaçlı beklemiştir. Ege Üniversitesi Hastanesine nakledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli vaka ex duhul olarak kabul edilmiş olup, Ege Üniversitesi Hastanesi tarafından Mevlam D. isimli vaka ambulans ile kafa travması ön tanısı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Nurullah S. isimli vaka ise batına kesici delici alet yaralanması ön tanısı ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir."

FOTOĞRAFINI GÖĞSÜNE BASTI

Fırat Çakıroğlu'nun cenazesi Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık kortej eşliğinde Özkanlar'a getirildi. Gözyaşlarını tutamayan anne Özlem Çakıroğlu, Fırat'ın fotoğrafını yürüyüş boyunca göğsüne bastı. Çakıroğlu'nun cenazesi, daha sonra Özkanlar Fatih Cami'ne getirildi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat mahir Çakıroğlu, tabutun başından biran olsun ayrılmadı. Acılı babayı MHP Genel başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Necat Karataş ile çok sayıda parti yöneticisi teselli etmeye çalıştı.

ACILI BABA KONUŞTU

İkindi vakti kılınan namazın ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenaze namazı kılındı. Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu. Kedisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!