Annenin yoksulluk intiharı

Güncelleme Tarihi:

Annenin yoksulluk intiharı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 00:00

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde birbirlerini severek evlenen, 10 yıllık evli, 4 çocuk sahibi Mehmet-Yüksel Demir çiftinin hayatını yoksulluk vurdu.

İnşaatlarda çalışarak ailesini geçindiren Mehmet Demir (30), son aylarda iş bulamayınca aile büyük maddi sıkıntı yaşadı. Çocukları geçen hafta annelerinden kahvaltı istedi. Evde yiyecek bir şey bulamayan Yüksel Demir (25), evdeki av tüfeğini karnına dayayıp intihar etti. Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verdiği eşinin acısına dayanamayan Mehmet Demir, evini yakmak istedi. İlk girişiminde komşuları tarafından engellenen Demir, polise haber verilmesi üzerine karakola götürüldü.

Baba, evi ateşe verdi

İfadesi alınıp serbest bırakılan Demir, evi tekrar ateşe verdi. Evi tamamen kül olan Demir Ailesi’nden geriye 4 çocuk ve yanmış fotoğraflar kaldı. Yüksel Demir’in yoksulluk nedeniyle intihar ettiğini belirten yenge Muazzez Demir, şunları söyledi: “Şimdi kendi çocuğumla birlikte Yüksel’in 7 aylık oğlunu da emziriyorum. Yetkililerden bizlere el uzatmasını istiyoruz.” Amca Salih Demir de şöyle dedi: “Hepimiz perişan olduk. Yaşadığımız bu acı her geçen gün bizi biraz daha sona yaklaştırıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!