Annenin feryadı: Yarım ekmekle büyüttüm

Güncelleme Tarihi:

Annenin feryadı: Yarım ekmekle büyüttüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 21:23

Osmaniye’de çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel (25) Tokat’ta toprağa verildi. Van Gürpınar’da durdurulmak istenen kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal için ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehit polisin annesi Fatma Uysal (60) “Evlatlarımı yarım ekmekle büyüttüm” diye feryat etti.

Haberin Devamı

VAN Gürpınar’da önceki gün öğle saatlerinde ilçe girişinde uygulama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sürücüsü belirlenemeyen şüpheli bir kamyoneti durdurmak istedi. Ancak kamyonet sürücüsü polisleri görünce kaçmaya çalıştı. Sürücü, kamyoneti, yola kapan atmak isteyen polis memuru Yaşar Uysal’ın üzerine sürdü. Ağır yaralı olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Uysal, kurtarılamayarak şehit oldu.

Annenin feryadı: Yarım ekmekle büyüttüm

Evli ve bir çocuk babası olan Uysal’ın, Çorum merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan babası Mustafa Uysal, acı haberi aldığında “26 yaşında fidan gibiydin. Ben şimdi iki tane evladına ne diyeyim yavrum benim” diyerek gözyaşı döktü. Şehit polisin annesi 60 yaşındaki Fatma Uysal da “Ben evlatlarımı yarım ekmekle büyüttüm. Bu belayı başımıza saranların Allah belasını versin” diye ağladı. Şehidin ikinci çocuğuna hamile olan ve doğumuna 15 gün kaldığı için Çorum’da ailesinin yanında bulunan eşi 26 yaşındaki Esin Uysal ise sancılanması üzerine evin önünde bekletilen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Van’daki törenin ardından Çorum’a uğurlanan şehidin tören boyunca ayakta durmakta güçlük çeken asker kardeşi Hamza Uysal, ağabeyinin tabutunun bulunduğu uçağa görevlilerle birlikte bindi. Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Güney köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Annenin feryadı: Yarım ekmekle büyüttüm


İMAM İLE DEDE YAN YANA


Amanos Dağları’nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekât birliğine, PKK’lıların saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde şehit düşen Uzman Çavuş Ufku Demirel için ise Tokat Turhal’da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin naaşı Ayranpınar köyünde toprağa verilmeden önce Cumhuriyet Meydanı’nda cenaze namazı kılındı. Törende Tokat Müftüsü ile bir Alevi dedesi ayrı ayrı dualar okuyarak birlikte saf tuttu. Alevi dedesinin cenaze gülbangını okuması ve helallik istemesinin ardından imam da namazı kıldırarak ayrıca helallik istedi. Demirel’i binlerce Turhallı son yolculuğuna uğurladı.

Haberin Devamı

Annenin feryadı: Yarım ekmekle büyüttüm

Babaya destek


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat mitingini şehidin cenazesi nedeniyle iptal etti. Parti yöneticileriyle Amasya mitinginden önce Turhal’a geçen Kılıçdaroğlu, Demirel’in cenaze törenine katıldı. Demirel’in daha önce CHP Gençlik Kolları’nda görev yaptığı öğrenildi. Törene katılan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de acılı babaya destek oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!