Annemle babamın ayrılması beni yıktı

Sevgili Güzin ablacığım, ben 19 yaşında bir genç kızım. Ancak kader ağlarını benim için daha küçük yaşımdayken örmüş. Annemle babam ben çok küçükken boşanmışlar.

Ben küçücük yaştan itibaren çeşitli bakıcı kadınların elinde büyüdüm. Annem bir iş kadınıdır. Bu yüzden sık sık seyahat eder Annemin maddi durumu iyi olduğu için benim hayatımın da keyifli olduğunu düşünmeyin sakın. Tam aksine, tüm bu yoğun tempo içinde annem benimle hiçbir zaman yeterince ilgilenmedi. Onun aklı fikri paradaydı. Bu yüzden onun yanında çok yalnız hissettim kendimi. Babamın da ondan kalır yanı yoktu. O da tahsilli, meslek sahibi bir adamdır. Tüm hayatını işinde başarıya ulaşmak için adamıştır. Ben ancak 16 yaşındayken ilk kez babamı görebildim. Onun yanında bir süre kaldım ama babam evlenmişti, küçük bir de oğlu vardı. Bu yüzden o da benimle fazla ilgilenmedi. Onunla da kendimi çok yalnız hissettim. Daha sonra yeniden annemin yanına döndüm. Hayatım zaman zaman annemin, zaman zaman da babamın yanına gidip gelmekle geçiyor. Ama her ikisinin yanında da kendimi çok yalnız ve çok yabancı hissediyorum. Benim gibi annesi babası ayrılan gençlerin nasıl bir mutsuzluğa itildiğini size anlatmak için yazdım. Doğal olarak evliliğe çok güvensiz bakıyorum. Hatta evlenmek de istemiyorum. Onunla bununla flört edip, maceralara sürüklenmek de istemiyorum. Böyle bir hayat da bana cazip gelmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Annemle babama çok içerliyorum ve onları cezalandırmak istiyorum. Bana bir akıl verin lütfen.

Rumuz: Umutsuzum

BENİM
canım kızım, ne kadar haklısın. Ne kadar kötü günler yaşamışsın. Belki annen zengin bir kadınmış. Baban okumuş bir insanmış ama seni hiç düşünmemişler. Bu yüzden bence asıl gerekli olan insani yanları zayıfmış. Kendi evladını düşünmeyen insanlar ne kadar okumuş ve zengin olurlarsa olsunlar ne yararı var. İşte karı-koca boşandığında çocukların nasıl acı çektiğinin en belirgin bir örneği bu mektup. Güzel kızım, bana kalırsa annene ve babana iyi bir ders vermek istiyorsan, güzel bir meslek edinip, başarılı bir evlilik yaparak onlara örnek olabilirsin. Annenin maddi olanaklarını kullanıp iyi bir eğitim yapabilirsin. Ardından meslek sahibi bir kadın olarak akıllı bir evlilik yapabilirsin. Her evlilik mutlaka annenle babanınki gibi olmaz. Annenin karakterindeki olumsuz yönleri düşün, onun gibi olmamaya bak. Eşini seçerken de, baban gibi birini seçme. Bugün çok düzeyli evlilikler sürdüren gençler var. Ayrıca, sen de evlatlarını onlardan aldığın dersle çok büyük sevgiyle ve ilgiyle büyütür, meslek sahibi bir kadının gerektiğinde çok başarılı bir anne olacağını da tahmin edersin güzel kızım.
Yazarın Tüm Yazıları