"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Annemin vişne soslu muhallebisi

Mısır nişastası ve hindistancevizi tozu orta boy bir tencereye aktarılır.

Vanilya ve toz şeker eklenip yumurta sarıları ilave edilir. Malzemeler tel çırpıcı yardımıyla çırpılır.
Süt de azar azar tencereye aktarılıp karıştırılır. Tencere kısık ateşin üzerine oturtulup tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alınır. Henüz sıcak haldeyken mikser ya da el blenderi yardımıyla 2-3 dakika çırpılır ve soğuması beklenir.
Bir kek kalıbı soğuk suyla çalkalanır. Böylece muhallebinin kalıba yapışması engellenmiş olur. (Muhallebinin kalıba yapışmamasını sağlamanın daha garantili bir yöntemi de kalıba streç film ya da buzdolabı poşeti sermektir.)
Soğuyan muhallebi kalıba aktarılıp üzeri düzeltilir ve buzdolabında en az bir gece bekletilir.
Diğer taraftan dondurulmuş vişne ve toz şeker mutfak robotunda 3-4 dakika çekilip püre haline getirilir. Kalıp buzdolabından çıkarılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine vişneli sos gezdirildikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

Malzeme listesi

- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası - 4 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi tozu
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurtanın sarısı
Sosu için;
- 250 gr dondurulmuş vişne
- 3 yemek kaşığı toz şeker

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI