Annemin sevgilisini ona uygun bulmuyorum

Babam öleli beş yıldı oldu. Annem şimdi bir başka adamla beraber. Ama ben bu ilişkiyi onaylamıyorum.

Güzin Abla, annemle başım dertte. Babam öleli yaklaşık beş yıl oldu ve annemin şu an bir ilişkisi var. Annemin ilişkisinin olmasını bir anlamda normal buluyorum. Ama bu ilişkinin seviyesi de önemli. Yaşadıklarının seviyesini elbette ki bilemem ama adamı anneme uygun bulmuyorum.
Hele bir de annemin o adamla yattığını düşününce psikolojim bozuluyor, geceleri uyuyamıyorum, okulda dikkatim dağılıyor. Bazen annemin o adama yazdığı mesajları okuyorum. Okudukça kendimi kaybediyorum. Bir de bütün bunlar yemezmiş gibi, adam anneme benim hakkımda hiç olmayacak yorumlar yapıyor.
Annem de ona inanıyor, beni eziyor. Adamla tanışmıyoruz ama annem bizi (beni ve kardeşimi) ona uzaktan göstermiş. Ondan da annemden de nefret ediyorum, kalacak bir yerim olsa bir an bile durmam.
***Rumuz: Şaşkın

Sevgili kızım, annen beraber olduğu o adamı kendine uygun görmüş, yapabileceğin bir şey yok. Ama dikkatini çekerim, tutup o adamı eve getirmiyor. Sizinle tanıştırmıyor. Size karşı bu konuda son derece saygılı davranıyor. Bu çok önemli.
Annenin mesajlarını okuman ise çok yanlış, bu onun özeli... Annen belki başınızda babanız olmadığı için onun yorumlarına önem veriyordur. Bir kız çocuğunu babasız büyütmek çok zordur, biliyorsun. Ancak böyle saçmalayıp, annenden nefret ettiğini düşünmektense, bu konuyu karşılıklı oturup konuşun.
Annene saygısızca yaklaşma. Bu adamın düşüncelerine uyup sana haksızlık yapmaması gerektiğini ona hatırlat. Kendini ya da anneni üzecek bir davranışın olamayacağını, söyle ona. Yoksa annen, elbette sizi düşünüyor, bu yüzden titizleniyordur.

Yüzümdeki gül lekesinden nasıl kurtulurum?

Yüzümdeki ‘gül lekesi’ yüzünden çocukluğumdan beri itilip kakıldım. Lazer tedavisi gördüm ama leke tamamen geçmedi. Ne yapabilirim?

Saygıdeğer Güzin Ablacığım, ben 29 yaşında bir genç kadınım. Yüzümde, tüm sol yanağımı kaplayan kırmızı bir leke var. Doğuştan gelen bu lekeye, “gül lekesi” diyorlar. Annemin karnındayken oluşmuş. Doktorlar neden oluştuğunu açıklayamıyorlar.
Çocukluğumdan beri bu yüzden ne hakaretler dinledim, ne çok itildim kakıldım bilemezsin. Sokağa çıkmaktan, okula gitmekten nefret ediyordum. Çok ağladım ablacığım, çok... Bu yüzden psikoloğa da gittim ama yardımı olmadı.
Lazer tedavisi gördüm, koyu kırmızı olan leke açık kırmızıya dönüştü. Ama doktorum “Bundan daha fazla geçmez” dedi.
şimdi makyajsız hiçbir yere çıkamıyorum. Hep kapatıcı kullanıyorum.
Küçücük çocuklar, gençler gördüm, bu gül lekesine tedavi arayan. Senin bildiğin tedavi yöntemleri var mı ablacığım? Ben bu konuda çok acı çektim. başkaları da çekmesin.
Rumuz: Ben çektim onlar çekmesin

Senin için güvendiğim bir uzmana, Dermatolog Dr. Ethem Mercan’a danıştım kızım. ışte anlattıkları:
“Gül lekesi” veya “Port wine stain” diye bilinen leke, bir tür damar lekesi. Lazerle tamamen ya da kısmen tedavi edilebiliyor.
Anlaşıldığı kadarıyla okurunuzda kısmi düzelme olmuş. şu aşamada başka bir şekilde de düzeltme yoluna gidilebilir.
Gözenekli yenileme (Karbolaz) ile kalan kılcal damarlar silinip, yeni bir cilt dokusunun ortaya çıkması sağlanabilir.
Bu yöntem derin hasarlı yüzlerde de (yara izi, güneş yaşlanması) başarılı oluyor. Okurunuzun bu işlemden yarar göreceğini sanıyorum.
Gerekirse dermatolojihekimi@gmail.com’a mail atarak yardım alabilir.
Yazarın Tüm Yazıları