Annem nişanlımın engelli olmasını sorun yapıyor

Nişanlım çok iyi biri ama annem evlenmemize karşı. Çünkü nişanlım yürürken aksıyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Ablacığım, bana söyleyeceklerin bundan sonraki hayatımı değiştirecek, çünkü kimse bana objektif yaklaşıp doğruyu söyleyemiyor. Nedenini yazayım sana, eminim beni anlayacaksın...
Beş senedir biriyle görüşüyorum. İki ay önce nişanlandık çok şükür. O çok iyi biri, beni çok seviyor, ben de ona inanıyor ve güveniyorum.
Ancak benim için kesinlikle sorun olmayan ama ailemin problem yaptığı bir durum var; nişanlım engelli. Yürürken aksıyor.
Annem bu yüzden evlenmemize karşı. Onu tanıyamaz oldum. Hayret verici bir şekilde dış görünüşe çok önem veriyor. Sürekli “Elalem ne der” diye düşünüyor. Tek derdi bu. Ayıplanacağımızı sanıyor.
Halbuki nisanlım çok iyi ve dürüst bir adam. Çevresi tarafından da saygı duyulan, sevilen biri. Annemse onu tanımak bile istemiyor. Tek düşüncesi, onunla asla evlenemeyeceğim. “Asla olamaz” deyip duruyor.
İster istemez bazen ümitsizliğe düşüyorum. Annemin etkisinde kalıp ayrılmak istiyorum, kavga çıkarıyorum ama olmuyor, onsuz olmuyorum.
Şimdiye kadar başka hiç kimseye böyle inanmadım. İlk defa böyle eminim ama annemin bu tavrı beni mahvediyor. “Bu evden gelin çıkamazsın” diyor. Nişanlımla gizli gizli konuşuyorum.
Annemi nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum. Abla söyle lütfen engelli olmak suç mu? Engelli bir insanla evlenmek hata mı? Yoksa ben mi yanlış yapıyorum? Ne olur bana bir yol göster.
Rumuz: Gülce

Haberin Devamı

Canım kızım, bu nasıl bir soru? Tabii ki suç değil. Birbirinizi sevmişsiniz. Sen onun yüreğini sevmişsin. Sana karşı olan sevgisini, dürüstlüğünü, güzel ruhunu sevmişsin.
Annen ise tek bir noktaya takılıp kalmış. Onu tanımak bile istememiş. Nasıl bir insan, kişiliği nasıl, görmek, bilmek bile istememiş. Çok yazık...
Sadece böyle dış görünüşe takılıp kalan kişilere üzülüyorum ben. Sen de annenin etkisinde kalıp hem kendi, hem de sevdiğin adamın hayatını mahvetmeye kalkışma.
Beş yıllık beraberliğinizde birbirinizi yeteri kadar tanımış olmalısınız. Artık endişe edecek bir şey olmamalı hayatında. Sen onu olduğu gibi kabul ettikten sonra annenin bu yanlış düşüncesinin ne önemi var? Onu bir şekilde ikna edebileceğinden eminim.
Bir annenin en büyük arzusu çocuğunun mutluluğunu görmek değil midir? Sen de ona ne kadar mutlu olduğunu hissettirmeye çalış. Hem annenle ne kadar az çatışırsan, onu o kadar yumuşatabilirsin.

Haberin Devamı

Saçlarım çok dökülüyor kına maskesi yapsam mı?
 
Güzin Abla, saçlarım çok dökülüyor ve ben uzadığını hiç fark etmiyorum. Çevremdekiler de saçlarım hakkında hep olumsuz şeyler söylüyor.
Arkadaşlarım kına maskesi yapmamı öneriyor, kınanın saçımı besleyip daha gür olacağını, çabuk uzayacağını söylüyorlar. Fikriniz alabilir miyim?
Rumuz: Kına

Öncelikle çevrendekileri çok fazla önemseme kızım. Onların her zaman söyleyecekleri olumsuz bir söz vardır.
İkinci olarak da kına gerçekten çok yararlı bir bitkidir. Şimdi piyasada kına maskeleri de satılıyor ama ben sana yine de annemin yıllarca okurlarına önerdiği, benim de eskiden kullandığım ve çok yararlandığım kına maskesini tarif edeyim:
Malzemeler; 250 gr. kına, 1 yumurta, 1 çay bardağı hakiki zeytinyağı, 2 çorba kaşığı yoğurt, bir avuç kadar soğan kabuğu (açık kızıl istersen) ya da birkaç tane ceviz yaprağı (koyu olsun istersen), sulandırmak için demlikteki ılık çay suyu.
Soğan kabuğunu ya da ceviz yaprağını biraz suyla birkaç dakika kaynatıp suyunu al. Malzemeleri karıştırarak bir bulamaç yap, akmayacak kıvamda olsun. Diplerden başlayarak saçlarının her tarafına iyice uygula. Üzerine bir banyo bonesi geçir. 2-3 saat beklet ve her zamanki şampuanınla yıka.
Bunu en az ayda bir kez tekrarla. Saçların pırıl pırıl olacak, dökülmesi azalacak ve yeni saçlar çıkacak. Saçın sarıysa ya da beyazlar çoksa renk açısından iyi bir sonuç alamayabilirsin. Ama dur bakayım! O domates kırmızısı ton, şu sıralar pek moda değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları