Anneliğin elli tonu

Güncelleme Tarihi:

Anneliğin elli tonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 16:09

Meğer ekranda imkânsız aşk hikâyelerinin yanı sıra bir kadının bir çocuğu sevmesini de görmeye hasretmişiz. Hadi salı gecesini ‘anneler gecesi’ haline getiren renk renk, çeşit çeşit ‘dizi anneleri’ne bakalım....

Haberin Devamı

AK VE KARA ANNELER

Anneliğin elli tonu


Annesi onu terk etti diye kalbi buz tutan Zeynep (Cansu Dere), ona annelik eden Cahide (Gülenay Kalkan), yıllar sonra kızını bulan Gönül (Vahide Gördüm), gözünü kırpmadan kürtaj yaptırmaya kalkan Gamze (Alize Gördüm) bir yana, ilk kez ekranda bu kadar net kötü bir anne izlememizi sağlayan Şule (Gonca Vuslateri) bir yana. Şule’yi önce ‘dayak, eziyet okey ama cinsel tacize uğrayacağına ben öldüreyim bari’ hissiyatıyla kızını battal boy torbaya koyup çöpe atan duvar suratlı anne olarak izledik. Şimdi bastıramadığı vicdan azabıyla ‘çaresiz’ anne olarak izliyoruz. Gerdan kıra kıra “Anneyim ben!” diye bağıran, kızının ve Zeynep’in sevgi dolu fotoğraflarını “Terbiyesiz!” diye parçalayan şirret Şule’ye can veren Gonca Vuslateri harika. (Anne, Star)

Haberin Devamı

PEMBE VE GRİ ANNELER

Anneliğin elli tonu


Kocasının evlilik dışı kızını da kucaklayacak kadar şefkatli, becerikli anne Süheyla Hanım (Seray Gözler), hep haddini bilen ve kızını bu konuda sık sık uyaran evin hizmetlisi Aysel (Serap Önder) ve bir kötülük makinesi olmakla birlikte çocuğunu ihmal etmeyen Zeynep (Pelin Öztekin) en klasik tipler. ‘Hayat Şarkısı’nın sıradışı anneleriyse çocuğunu satıp sonra pişman olan Filiz (Almila Bağrıaçık), küçük yaşından beri kardeşine annelik eden, sonra da onun çocuğunu büyüten Melek (Ecem Özkaya) ve doğurmadığı çocuğun anneliğini hakkıyla yapan Hülya (Burcu Biricik). Fakat ortalık karışmış durumda. Hülya biri kucağında, biri karnında, biri de hayatında üç çocuğun annesi oluverdi. Ama Melek de annelikten vazgeçmeyecek. Kafkas Tebeşir Dairesi’ne kadar yolu var bu işin. (Hayat Şarkısı, Kanal D)

KAN KIRMIZI ANNELER

Anneliğin elli tonu


Bir mafya ailesinde anne olunca acılardan olduğu kadar, güçten de pay alınıyormuş. Erkek egemen deyip geçtiğimiz bu dünyayı kadınlar parmaklarında oynatıyormuş. Çocuklarına başkasından kardeş gelmesin diye cinayet organize eden Meryem (Deniz Çakır), bebeğini kaybeden gönül dostuna kendi çocuğunu veren Hatice (Sevinç Gürşen) ama en çok “Ben olmasam bunlar sokaklarda ölecek” diyebilecek kadar vaziyete hâkim, devletle pazarlığa oturacak kadar kendine güvenli Hayriye Hanım’ın (Sabina Toziya) sözü geçiyor âlemde. Şimdi bir de Hızır’ın oğlu Hızır Ali’yi koca delikanlı olana kadar kimselerden habersiz tek başına yetiştirip kahvaltı sofrasına hediye gibi bırakan Ceylan (Sanem Çelik) çıktı başımıza. Daha doğrusu Meryem’in başına. Bu iki anne fena kapışacak. (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, atv)

 

Haberin Devamı

Yerli film: Aşkın Beş Hali (MovieSmart Türk, cumartesi, 21.30)
Maraton: American Crime Story - People v. O.J. Simpson (Foxcrime, pazar, 16.00)
Günlük dizi: Aşka Tutsak (Star, pazartesi, 12.45)
Belgesel: Yedinci Kıta Antarktika (National Geographic Channel, pazartesi, 21.00)
Yeni dizi: Incorporated (FX, çarşamba, 21.30)

Beş kıtadan 50 ülkenin en iyi mankenleri ‘Best Model of the World’de yarışacak. Erkan Özerman’ın radarına takılan güzel kızlar, yakışıklı erkekler ekranda arz-ı endam edecek. Tam; -gündem izin verirse- sosyal medyada goygoy yapma programı. Kamu spotu: Yalnız ne yapmıyoruz? Klavyemize hâkim olup gencecik insanların gururunu kırmıyoruz. (Show Tv, cumartesi, 00.15)

Haberin Devamı

Haftanın dizisi: Bodrum Masalı
Çünkü o kadar heyecanlı bir yerde kaldı ki... Aslı'yla Ateş n'olucak ama asıl Yıldız'la Faryalı n'olucak? 

 

BAKMADAN GEÇME!