Annelere son haberler

Sinan’ı emzirirken, acemi ve paranoyak bir anne olduğum için, hiçbir zaman hiçbir şeyden emin olamıyordum.

Ne kadar emzirdim, kaç kere kaka yaptı, şimdi sıra hangi göğüsteydi gibi sorular ardı ardına sıralanıyordu kafamda. Bunun üzerine ben koca bir tablo hazırlamıştım. Her emzirmeyi, sırasını, süresini oraya not ediyordum. Şimdi bunları gülerek hatırlıyorum ama yaşarken, uykusuzluk ve yorgunlukla birleşen acemiliğin insana neler yaptırdığını çok iyi bilirim.
Piyasaya yeni bir ürün çıkmış; silikon emzirme bileziği. Karanlıkta parlıyor. Sağ sol tarafını çevirerek en son hangi göğsünüzden emzirdiğinizi, bir seferde ya da günde ne kadar süre emzirdiğinizi, en son saat kaçta emzirdiğinizi, ya da günde kaç bebek bezi kullandığınızI kolayca kayıt altına almanızı sağlıyor. Bilgi için http://www.milkbandsturkiye.com adresine bakabilirsiniz.

SANATIN İÇİNDE BÜYÜSÜN

Semiha Berksoy Opera Vakfı, kurulduktan 9 yıl sonra, İstanbul Rumeli Caddesi’ndeki yeni binasında, yoğun bir programla, her yaştan sanatsevere kapılarını açıyor. Konusunda uzman bir kadroyla, çocuklar için Yaratıcı Drama, Resim Atölyesi, Bale ve Çocuk Korosu; yetişkinler için ise, Tiyatro Stüdyosu ve Güzel Konuşma Eğitimi dallarında dersler veriliyor. Profesör Dr. Yücel Elmas yönetimindeki çocuk korosu eğitimi, çocuklarımızın küçük yaşlarda sanatla tanışmasını, sanatın içinde büyümesini amaçlıyor. Nur Berkan yönetimindeki bale bölümünde 3,5 yaştan itibaren klasik bale eğitimi veriliyor. Çocuğun müzik eşliğinde, grup içinde hareket edebilmesini ve arkadaşları ile paylaşarak dans etmeyi öğrenmesini amaçlıyor. 6-8 yaş arası gruplar içinse, sahne üzeri ve sahne gerisi kurallarının öğrenilmesi ve farkındalıklar yaratılması hedefleniyor. Vakfın eğitimlerinden faydalanabilmek için (0212) 209 46 77-79 numaralı telefondan bilgi alınabilir ya da www.semihaberksoyoperavakfi.org adresi ziyaret edilebilir.

EĞLENCELİ İNGİLİZCE

İngiliz dili eğitimcisi Linguaphone Group’un İngiltere’den getirdiği Pingu’s English Club; çocuklara en keyifli yollarla İngilizce öğretiyor. Yabancı dil eğitimini bilgisayar, müzik, resim, matematik, oyun gibi farklı disiplinlerle birleştiren ve 3 - 10 yaş arası çocuklara hizmet veren Pingu’s English Club, üç kurun sonunda günlük İngilizce’yi konuşabilecek düzeye getiriyor. Birinin ana dili İngilizce olan iki öğretmenleri var. Zengin multimedya materyallerle uygulanan eğitim, isteğe bağlı olarak hafta içi ya da hafta sonu verilebiliyor. Bilgi için tel: (216) 478 51 53 www.pingusenglishturkey.com

OTİSTİK ÇOCUKLARA DESTEK

Çocukların eğitimine katkıda bulunmak, ailelere hafta sonunda bir nebze olsun nefes aldırabilmek için gerçekleştirilen “Otizmli Çocuklar İçin Pazar Günleri Müzik/Beden Eğitimi” adlı proje, 8 Mart’ta başladı. Destek vermek isteyenler ayda 200 lira ile bir çocuğa sponsor olabilir, 1000 lira ile mekanın aylık kirasını üstlenebilir ya da eğitimci ücretlerini yüklenebilir. 500 lira karşılığında, dar gelirli bir aileden gelen otizmli bir çocuk, mayıs ayının sonuna kadar bu programdan faydalanacak. www.omad-otizm.org
Yazarın Tüm Yazıları