Annelere çocuk istismarı semineri

Güncelleme Tarihi:

Annelere çocuk istismarı semineri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 18:07

Annelere çocuk istismarı semineri

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, son günlerde yaşanan çocuk istismarı konusunda kadınlara yönelik seminer düzenledi. Seminerde konuşan Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, "Bir çocuğu korumak sadece anne ve babanın değil, tüm yetişkinlerin görevidir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve ölümlerine karşı farkındalık yaratmak amacıyla kadınlara yönelik seminer düzenledi. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ve çok sayıda kadın katıldı. Seminerde konuşan Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, çocuk istismarının sadece cinsel istismar ile sınırlandırılmaması gerektiğini söyledi. Üzülmez, şöyle dedi:

"Biz çocuğa yönelik yapılan her türlü şiddeti istismar olarak kabul ediyoruz. Bir çocuğa yapılmaması gereken ve bizim yaptığımız her şey aslında bir istismardır. Çocuk için yapılması gerekenleri yapmıyor, korumuyor, gözetlemiyorsak, eğitim ve sağlık imkanlarına ulaşmasına yardım etmiyorsak, abur cubur yemekten alıkoymuyorsak bunun adı da ihmaldir. Yetişkinlerin tüm çocukları koruyan ve kollayan bir yapıda olması gerekir. Her birimiz çocuk ihmali konusunda suçluyuz. Biz koruyamadığımız birçok çocuğun ölüm haberini duyuyoruz. Bir çocuğu korumak sadece anne ve babanın görevi değildir, tüm yetişkinlerin görevidir. Çocuğumuzla ilgilenmemiz, takip etmemiz ve en önemlisi eğitim almamız gerekiyor. Bir çocuğu büyütmek anne ve babanın sorumluluğundadır."

"BİZE İTİRAZ EDEN ÇOCUK İSTEMİYORUZ' ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL"

Üzülmez, şiddetin bir güç ilişkisi olduğunu belirterek, "Güçlü olandan zayıf olana yönelir. Şiddeti münferit, bir takım sapık ve hasta ruhlu insanların yaptığı şeyler olduğunu düşünmekten vazgeçelim. Bu düşünce var olduğu sürece bu sorunları çözemeyiz. Şiddet güç ilişkisidir. Çocuğunuz sizin istediğiniz bir şeyi yapmadığında cezalandırırsanız şiddet uygulamış olursunuz, istismarcının yaptığı da budur. Çocuk onun istediğini yaparsa iyi davranır, yapmazsa eziyet eder. Çocuğa yaptığı doğru davranış sonrası ödül verilmez. Zaten yapması gereken doğru olanı yapmasıdır. Biz istiyoruz ki, söylediğimiz hiçbir şeye hayır demesinler, sözümüzün dışına çıkmasınlar, büyüklerin sözünü dinlesinler. Sizin her sözünüzü dinleyen, büyüklerinin sözünden çıkmayan ve kendi hakkını arayamayan çocuğa başka birini dinlememeyi nasıl öğreteceksiniz? Bize itiraz eden çocuk istemiyoruz. Çocuklarımızın bütün kanatlarını kırıyoruz. Sonra da tehlike anında uçmalarını bekliyoruz. Uçamazlar artık çünkü bizler kanatlarını aldık ellerinden" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!