Annelerden görkemli sergi

Güncelleme Tarihi:

Annelerden görkemli sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:04

Annelerden görkemli sergi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) projesi himayesinde bulunan Hami-Yet Anneleri, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan ahşap yakma, mefruşat ve tel kırma kurslarında hazırladıkları ürünleri sergiledi.

Belediye Büyük Sinema Salonu’nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, profesyonel sanatçıları aratmayan orijinal eserler ortaya getiren Hami-Yet Annelerini ve kurs öğretmenlerini tebrik etti. Vali Yazıcı, “Valiliğimiz bünyesinde 4-5 aydır devam eden kursların sonunda bu serginin açılışını yaptık. Bu bir gönül faaliyeti, manevi hazları ve zevkleri olan bir faaliyet” dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Hami-Yet (Koruyucu Yetim Destek) projesinin 2008 yılında başladığını belirterek, projenin her bir mülki birim içerisindeki, eşini kaybetmiş anneler ve onların çocuklarını himaye etmeyi amaçladığını söyledi. Vali Yazıcı, “Yozgat’ta kendilerini çocuklarının bakımına, büyütülmesine, yetiştirilmesine adamış, hem anne hem baba rolünü ifa eden, zorlukları kendi başına göğüsleyen Hami-Yet annelerinin sosyal hayata adaptasyon ve toplum içerisindeki yerlerinin daha da güçlendirilmesi noktasında ki faaliyetlerin bir devamı olarak böyle etkinlikler düzenleniyor. Bugün de burada mürüvvetini birlikte görüyoruz. Tabi annelerimiz kendilerine sosyal imkanlar tanındığı ölçüde çok gayretli olduklarını ve başarılı olduklarını gösterdiler. Annelerimizin 0-18 yaş arası çocukları ve üniversiteye giden evlatları var. Tek kelimeyle izah edecek olursak bizler ayrı, özel ve samimi bir aileyiz. Şuan Allah’a şükürler olsun Hami-Yet 15 ayrı yerde uygulanıyor. İnşallah Türkiye genelinde de Hami-Yet projesi devam edecek” diye konuştu.

Vali Yazıcı, konuşmasından sonra açılış kurdelasını kesti. Birbirinden güzel, el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı sergiyi büyük bir hayranlıkla gezen Vali Yazıcı, daha sonra Hami-Yet Annelerine kurs sertifikalarını ve kurs öğretmenlerine teşekkür plaketlerini verdi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!