Anneler Günü tarihi ne zaman? 2017 Anneler Günü tarihi

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü tarihi ne zaman 2017 Anneler Günü tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 10:09

Anneler Günü ne zaman kutlanacak sorusu, milyonlarca evladın merakını süslemeye devam ediyor. Bu özel güne has hediyeler alacak, iltifatlar yağdıracak olan evlatlar, Anneler Günü'nün ne zaman kutlanacağını sorgulamaya başladı. İşte, Türkiye genelinde büyük bir öneme sahip olan Anneler Günü ne zaman sorusunun cevabı ve bu günün çıkışına dair detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Anneler Günü ne zaman sorusu, bizleri besleyip büyüten, her türlü sıkıntıda yanımızda olan vefakar annelerimizin bu önemli gününü kutlamak isteyen evlatlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Her yıl Mayıs ayı içerisinde kutlanan Anneler Günü, hediyeler ve iltifatlar ile anlamlı bir güne dönüşüyor. Peki, hayatlarımıza anlam katan, bu günlere gelmemizde en büyük unsur olan annelerimizin bu özel gününü kutlayacağımız Anneler Günü ne zaman? İşte, bu özel gün hakkında detaylı bilgiler

2017 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü, her yıl olduğu gibi 2017'de de mayıs ayının ikinci haftasının pazar gününde kutlanacak. Bu yılki kutlamalar 14 Mayıs’ta yapılacak.

ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Haberin Devamı

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

BAKMADAN GEÇME!