Anne ve abla cinayeti şüphelisi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Anne ve abla cinayeti şüphelisi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:43

ADANA’da otoyol kenarında öldürülen Semire Balık (47) ile evli kızı Ayşe Işık’ın (23) firari cinayet şüphelisi Balık’ın oğlu Abdullah Budak (21) yakalandı. Tutuklanan Budak ile firari babası Hüseyin Budak (50) hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolu kenarında 16 Mart 2015’te eşinden boşanan 7 çocuk annesi Semire Balık ile kızı Ayşe Işık’ın tabancayla öldürülmüş halde cesetleri bulundu. Çifte cinayeti mal paylaşımı yüzünden eski eşi ile mahkemelik olan Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak’ın işlediğini ve kaçtıklarını belirledi. Polis, cinayet şüphelileri Hüseyin Budak, oğlu Abdullah’ı Şanlıurfa’ya götürdüğünü belirlediği İbrahim Öztürk’ü (55) gözaltına aldı. İbrahim Öztürk tutuklanırken firari baba-oğul hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, tanık anlatımlarından Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah’ın Semire Balık’a mal paylaşımı, Ayşe Işık’a da ikinci kez evlenmesinden dolayı kin besledikleri; Hüseyin Budak’ın eski eşini ölümle tehdit ettiğini vurguladı. Baba- oğulun iştirak halinde cinayetleri işlediğini kaydeden savcı, haklarında 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, onlara yardım ettiği öne sürülen İbrahim Öztürk hakkında ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

OĞUL YAKALANDI

Firari sanıklar Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak’ı yakalamak için çalışmalarını sürdüren Cinayet Bürosu ekipleri, uzun zamandan beri yurt dışında olan Abdullah Budak’ın kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi. Polis, 06 AN 7670 plakalı lüks otomobil ile otoyoldan Adana’ya gelen Abdullah Budak’ı Yeşiloba Mahallesi’nde yakaladı. Gözaltına alınan Abdullah Budak, sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Budak, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Polis, halen firarda olan baba Hüseyin Budak’ı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!