Anne olmadan önce kahveyi azaltın

Güncelleme Tarihi:

Anne olmadan önce kahveyi azaltın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2005 00:12

Hamilelik döneminde neler yapılması gerektiğini doktorunuz size madde madde sıralar. Ama bir de hamile kalmadan önce alınması gereken önlemler vardır. İlerde çeşitli sorunlarla karşılaşmamak için uzmanların uyarılarına kulak verin:

Bir check-up yaptırın

Hamile kalmadan en az üç ay önce, sağlık kontrolünden geçmelisiniz. Doktorunuz sizin sağlık sorunlarınızı inceleyip, hamilelik döneminde neler yapmanız gerekeceğini açıklayacaktır.

Durumunuzun doğum yapmaya elverişli olup olmadığını, ne kadar erken öğrenirseniz o kadar yararlı olur.

Doğru beslenmeye dikkat

Bol bol meyve, sebze yemelisiniz. Tahıl ürünlerine ağırlık vermelisiniz. Proteinli yiyeceklere fazla itibar etmemelisiniz.

Hamile kalmadan önce vücut ağırlığınızı kontrol altında tutun. Aşırı kilolu olmak, hamilelikte bazı sorunlar yaratabilir.

Kahve tüketimini azaltın

Doktorlar, hamile kalmak isteyen kadınlara günde iki fincandan fazla kahve içmemelerini öneriyorlar. Fazla kahve içmek, düşük yapma ihtimalini artırabilir.

Ayrıca, bebeğin anne karnında normal gelişmesini önleyebilir. Bu nedenle kahve içmeyi sevenler, hamile kalmadan önce bu zevklerini kontrol altına almalılar.

3 Sigara kesin olarak yasak

Sigara içiyorsanız, bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçin.

Bebeğin yeterli miktarda oksijen almasına engel olmamak için hamile kalmadan önce sigarayı bırakmalısınız.

3 Alkolden uzak durun

Sigara gibi alkollü içkiler de anne karnındaki bebeğe zarar verir. Eğer alkollü içkileri seviyorsanız, hamile kalmadan önce bu alışkanlıktan vazgeçin.

3 Diş kontrolü şart

Hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığınızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Hamile kalmadan önce, çürük dişlerin tedavi edilmesi gerekir.

Ayrıca damak hastalıkları da pusuda bekler. Bu nedenle hamile kalmadan önce ağız ve diş sağlığınızın yerinde olmasına dikkat edin.

3 Stresle vedalaşın

Eğer stres altında olursanız, hamile kalmanız zorlaşır ve erken doğum yapma tehlikesiyle karşı karşıya kalırsınız. Hayatınızı dikkatle gözden geçirin.

Size sıkıntı veren durumlardan uzak kalmaya çalışın. Hayatınızda gerginliklere yer vermeyin. Eşinizle ilişkilerinizin normal olmasına dikkat edin.

Ve eğer ikiniz de kendinizi hazır hissediyorsanız, çocuk sahibi olmayı deneyin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!