ANKARA HABERLERİ

Anne mutfağında kavurma klasiği

Hürriyet Haber
06.09.2014 - 01:01Son Güncelleme : 05.09.2014 - 17:14

Kırmızı et tutkunlarının Kurban Bayramı’nı iple çekmesine neden olan kavurmaya kim “hayır” diyebilir.

Hürriyet Haber

Usta ellerde muhteşem kıvamı yakalayan etin mis kokusu mutfağa sığmaz. Kuşbaşı et parçaları sofraya geldiğinde üçer beşer çatala takma mücadelesi başlar. Tam anlamıyla “zaman ayarlı” bir yemektir kavurma... Soğuyup, yağları donmaya başladığı vakit, tabağın karşısındaki mide, doyduğuna ilişkin sinyalleri beyne göndermeye başlar. Tüm doygunluk hissiyatına karşın çatalı kavrayan eli durdurmak kolay olmaz. Bünye, yeni lokmalarla bu keyfi sürdürmek ister. En güzeli de anne elinin değdiği kavurmadır. Tadı da kıvamı da başka olur...

Anne mutfağında kavurma klasiği ANNE MUTFAĞINDA KAVURMA KLASİĞİ

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Anne mutfağında kavurma klasiği haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    26 Eylül 2017, Salı
    • İmsak
      04:53
    • Guneş
      06:32
    • Öğle
      12:51
    • İkindi
      16:14
    • Akşam
      18:48
    • Yatsı
      20:15
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı