Anne - Babalar Mezun Oldu

Güncelleme Tarihi:

Anne - Babalar Mezun Oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 14:49

GÜNGÖREN BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ANNE-BABA OKULU” SEMİNERLERİ SONUNDA EBEVEYNLER MEZUN OLDU.

Güngören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Anne-Baba Okulu” seminerleri sonunda ebeveynler mezun oldu.
Aile içi şiddetin, parçalanmış ailelerin, insanlar arasındaki huzursuzlukların olduğu günümüzde, güçlü aile yapılarının oluşması ve ailelerin sosyal ve kültürel dönüşümleri amacıyla çeşitli eğitim programları düzenleyen Güngören Belediyesi, belirli periyotlar ile bu eğitimlere devam ediyor.
Yıl içerisinde ailelere yönelik birçok eğitim düzenleyen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü “Anne - Baba Okulu” semineri düzenleyerek alilerin yanında oldu. Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi’nde gerçekleşen seminerlerde; Sosyal Yardım İşleri Müdürü Salih Zeki Kaplan, Uzman Psikolog Birsen Korkmaz, Psikolog Ayşe Süer Şahin, Psikolog Derya Büşra Çiçek, Psikoterapist Rukiye Karaköse, Uzman Psikolog Hatice Kübra Arslan Durna, Uzman Dr. Necati Yıldırım ve Uzm. Dr. Özen Alemdar katılımcılar ile bir araya geldi.
Dört gün boyunca devam eden seminer kapsamında; ’değerler eğitimi, anne-babanın çocuğuna karşı görevleri, bilinçli eş seçimi ve doğru evliliğin basamakları, anne-baba olmaya hazırlanma ve doğru ebeveyn olabilme, aile içi iletişim, yaşam becerileri, 0-12 yaş çocukta kişilik gelişimi, ergenlik dönemi gelişimi, anne-baba tutumu, çocukların fiziksel gelişimi, çocuk hastalıkları, acil durumlarda yapılacak müdahaleler, çocukların psikolojik gelişimi, çocuklarda psikolojik rahatsızlıklar, çocuklarda cinsel eğitim, çocuğumuza Allah’ı nasıl anlatalım’ konularında ailelere önemli bilgiler verildi. Seminerlerde ebeveynlere çocuklarının durumları ve karşılaştıkları güçlükler hakkında sorular soruldu ve yanıtlar alındı.
Eğitimin sonunda düzenlenen bir törenle sertifikalarını alan ebeveynlere çeşitli hediyeler de verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!