Anlayış farkı

O. Lyonlu futbolcular, F.Bahçe savunmasını bozguna uğrattı. Taktik anlayışı, yardımlaşma, futbol zekasını kullanma, oyunu okuma açısından mükemmeldi Fransız ekibi.

FRANSIZ Lyon takımı, bir kez daha F.Bahçe’yi kendi sahasında yenerek, Şampiyonlar Ligi’nin dışına doğru fırlattı. İşin ilginç yanı sarı lacivertli takımın maç boyunca pas hatası yapması, savunmanın bir türlü organize olamaması ve ileriye çıkardıkları uzun topların yerini bulmaması sonucu, rakibe mahkum kalmasıydı.

Mükemmel yardımlaşma

Sarı lacivertli ekip, sanki savunma bloğunda hiç çalışma yapmamıştı. Fransız futbolcuları, her an ikili, üçlü paslarla boş durumda kalarak, Fenerbahçe savunmasını bozguna uğrattı. Taktik anlayışı, yardımlaşma, futbol zekasını kullanma, oyunu okuma açısından mükemmeldi Fransızlar.

Mucize gerek

Fenerbahçe, 2-0 yenilgiden sonra bir ara canladıysa da bu uzun sürmedi. Hele Alex’in oyunun büyük bir bölümüne seyirci kalması, bunun yanısıra Lyon’daki vatandaşı Juninho’nun ise bir orkestra şefi gibi orta sahayı yönetmesi çarpıcı bir kontrast olarak görüldü. Evet, sarı lacivertli ekip Türkiye liglerinde yavaş futbolu ile Hooijdonk gibi yıldızının beklenmedik anlarda attığı gollerle puanları alıp, ligin başında oturuyor.

Ama, hepimizin dün izlediği gibi Avrupa kulüpleri futbolu başka türlü oynuyorlar. 3-1’lik bir skordan sonra sarı lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi’nde bana göre pek şansı kalmadı. Kendi sahasında sadece Manchester United’la oynayacak. Ondan da 3 puan çıkarması ve de Sparta Prag’ı kendi sahasında yenmesi bir şans doğurabilir. Ama bana göre bu mucize olur.
Yazarın Tüm Yazıları