Anlatılan Tarih Konya/sille Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Anlatılan Tarih Konya/sille Yarışması Sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 13:20

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ'NÜN DÜZENLEDİĞİ VE TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENEN "ANLATILAN TARİH KONYA/SİLLE YARIŞMASI" SONUÇLANDI.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Anlatılan Tarih Konya/Sille Yarışması” sonuçlandı.
Simge ve İmge ile Anlatılan Tarih Konya/Sille Yarışması, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü kent mobilyası dersini alan öğrenciler arasında gerçekleştirildi. Yarışmacılar, Sille için senaryolar oluşturarak, kente dair imgeler ve imgeler tasarladı. 7 Kasım 2015 tarihinde, Jüri Başkanı Prof. Dr. Öner Demirel eşliğinde Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş, Yrd. Doç. Dr. Funda Kurak Açıcı, Arş. Gör. Elif Sönmez, Grafik Tasarımcısı Pardis Kafil, Uzman Sanat ve Mimarlık Tarihçisi Erdal Zeki Tomar, Arş. Gör. Zeynep Sadıklar ve Arş. Gör. Aslı Taş tarafından dereceye giren öğrenciler belirlendi. Simge Yarışmasında dereceye girenler; 1. İrem Bekar, 2. Esra Üstünbaş, 3. Bahar Altuntaş. İmge Yarışmasında Dereceye Girenler; 1. Hilal Yıldırım, 2. İrem Bekar, 3. Esma Ünal. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödüllerini 29 Aralık 2015 tarihinde Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya’nın katılımıyla gerçekleştirilecek törende alacak.
Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Konya ili için önemli bir kültür turizmi koridoru olan, Sille Yerleşim Bölgesi’nin ticari hayatını, sosyo-kültürel yapısını ve mimari karakterini yansıtan kültür turizmini destekleyeceği düşünülen Hükümet Caddesi için Kent Mobilyası ile Anlatılan Tarih Konya/Sille Yarışması, 7 Aralık 2015’te ilan edildi. KTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri ile Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencilerine açık olan tasarım yarışması ile genel anlamda tarihi alanlarda kent mobilyası tasarımı konusunda özgün değere sahip projelerin elde edilmesi amaçlanmakta. Bu yarışmanın jüri üyelerini ise, Jüri Onursal Üyesi Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Jüri Başkanı Prof. Dr. Öner Demirel eşliğinde Prof. Dr. İlkay Maşat Özdemir, Doç. Dr. Erkan Aydıntan, Doç. Dr. Banu Çiçek Kurdoğlu, Doç. Dr. Banu Öztürk Kurtaslan, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş, Yrd. Doç. Dr. Funda Kurak Açıcı, Dr. Ertan Düzgüneş, Arş. Gör. Elif Sönmez, Arş Gör Zeynep Sadıklar ve Arş Gör. Aslı Taş oluşturuyor.
Tasarım yarışmasının sonunda beklentinin, tarihi kenti yansıtan tasarımların yanı sıra kültürel sürekliliğe işaret eden yeni tasarımların kullanımı görsel çeşitliliği arttırarak ve kültürel zenginliği yansıtan, Sille için kent yaşamını daha aktif ve yaşanılır bir hale getirecek kent mobilyalarına ulaşılması ve bunların Sille içinde uygulanarak hayata geçirilmesi olduğu ifade edildi.
Anlatılan Tarih Konya/Sille Yarışmalarının ana konusunu, kent ile bir bütün oluşturabilen ve tarihi veya geleneksel doku içerisinde nasıl bir tasarım anlayışına sahip olmasına yönelik çözüm önerileri ile ne tür işlevlerin olabileceğine dair açık fikirlerin üretilmesi oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!