Anlamsız tepki...

İNSANIN aklı almıyor. Son yılların en iyi lig başlangıcını yapmış, oynadığı oyunla herkesin takdirini kazanmanın ötesine geçerek, en önemli şampiyonluk adayı olmuş bir takımın seyircisi daha ligin başında nasıl böyle bir olaya sebep olur inanmak zor.

Haberin Devamı

Üstelik son dakika ve rakip oyuncu Melo oyundan atılmış. Ha diyebilirler ki hakemin kararları. İyi de Galatasaray’a da sorsanız onlar da hakemden şikayet eder. Kaldı ki hakem bence sahaya girecek, ortalığı kırıp dökecek kadar ne yaptı? Ben bunu tamamen futbol dışı sebeplere bağlıyorum. Polise karşı içlerinde yaşattıkları tepkinin dışa vurumu oldu bu. Ama her ne sebeple olursa olsun burası futbol sahası ve bu tarz olaylar sadece bunu yapanlara kaybettirir. Dolayısı ile Beşiktaş takımı sahada kaybetmiştir ve bu telafi edilir. Ama asıl kaybeden Beşiktaş seyircisidir. Alacakları ceza iyi giden takımlarına ciddi bir darbedir ve telafisi zor olacaktır.
Zor olsa da sahaya dönersek ligimizin en iştahlı, en dirençli ve istekli oyununu oynayan Beşiktaş’a karşı yapılacak en akıllı iş topa hakim olmak ve önde baskı yapmaktı. Çünkü topa hakim olarak Beşiktaş’ı hem koşturarak yormak devamında önde baskı yaparak panik yapacak Sivok-Escude ikilisine hata yaptırmak ana felsefe idi. Galatasaray bunu maçın başında yaptı. Fakat ritüel haline gelmeye başlayan iyi oynarken gol yeme işi yine sekmedi. Golün moralini arkasına alan Beşiktaş’ta özellikle savunmada kazanılan toplar sonrası kontra atakların hızı ve çabukluğu etkileyiciydi. Bir tarafta ismi, kariyeri, aldığı ücreti daha fazla olan Sneijder, diğer tarafta zekası, yetenekleri ile Fernandes. Hangisi takımı için sahada fazla işler yapıyor cevabı çok net.
Beşiktaş’ın bu seneki en iyi transferi Tolga. Sadece iyi bir kaleci değil aynı zamanda çok karakterli bir oyuncu. Var olan saygınlığını iyi oyun ve düzgün duruşu ile kazanan, Beşiktaş’ın çok önemli eksiğini kapatan Tolga kalitesine yakışmayan bir gol yese de bu sene çok maç kazandırır.

İLK DEFA...

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ defansı bu sene ilk defa kaliteli ve tehlikeli bir forvet hattına karşı oynadı. Bu aynı zamanda Sivok-Escude ikilisini test etme açısından önemliydi. Galatasaray maçında kadar oynadığı maçlarda kendilerini zorlayan olmayınca az hata yapan ve skor olarak önde oynamanın rahatlığını yaşayan Beşiktaş defansının ne olduğunu da gördük aynı zamanda. Ben hala iddia ediyorum ki Sivok’un oynadığı Beşiktaş kolay maçlarda kazanır ama kritik maçlarda kaybe-
der.

Haberin Devamı

NEDEN KAZANDI....

1-Beşiktaş’a kendi silahı mücadele ile cevap verdiği için.
2-Drogba gibi müthiş bir oyuncu ve efsaneye sahip olduğu için.
3-Bruma kenardan topla çıkıp oyunu rakip alana taşıdığı için.
4-Olimpiyat Stadı Galatasaray’a deplasman olmadığı için.
5-Defans tek forvet Almeida’yı iyi kontrol altında tuttuğu için.
6-Muslera kritik kurtarışlar yaptığı ve güven verdiği için.

SNEİJDER...

1-Takımı 10 kişi oynatmanın adıdır Sneijder.
2-İsmi ile forma bulmanın tarifidir Sneijder.
3-Bütün sistemi kökten etkilemenin şeklidir Sneijder.
4-Arkadaşlarının emeğine vurulmuş darbedir Sneijder.

BÜYÜK FARK...

GALATASARAY ile Beşiktaş arasındaki en büyük fark kanatlar. Beşiktaş Olcay ve Gökhan ile iki kenarını verimli ve etkili kullanırken, Galatasaray kanatsız oynuyor. Zaten Sneijder olduğu sürece istese de oynayamaz. Sneijder aynı zamanda takımın direncini de çok düşürüyor. Geçtiğimiz 1.5 sene Galatasaray orta sahası ile oyunu forse eden, temposu yüksek ve bol pozisyon üretip gol atan bir takımdı. Sneijder geldikten sonra ise oyun direncini ve temposunu maçın geneline yayamaz oldu.

Haberin Devamı

KRİTİK TERCİHLER...

FATİH Hoca artık yabancı tercihini takımın ihtiyacına göre yapması lazım. Bruma gösterdi ki bu takımın önemli eksiği olan kenar oyununu kapatacak. Hem hızla rakip alana top taşıyan hem de final anında sakin hareket edebilen Bruma formayı alır. Diğer kanada Amrabat’ı monte edip hızlı ve çabuk atak yapabilen bir takım haline gelmeli.

MAÇIN İYİSİ

Hayata dönüşün, dirilmenin ve efsane olmanın ismi Drogba.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Beşiktaş seyircisi. Takıma desteği tamam ama dün yaptıkları yakışmadı.

HAKEM: Ne yapsa da iki takıma da yaranamadı.

Yazarın Tüm Yazıları