Anlamlı görmedik

Güncelleme Tarihi:

Anlamlı görmedik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 02:16

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Mayıs 2014’te Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde uzun konuşması nedeniyle eleştirdiği, “Böyle edepsizlik olmaz” dediği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu başkanlığındaki heyeti dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 9 eksikle kabul etti.

Haberin Devamı

79 baro başkanından 70’i Saray’a giderken, Türkiye’nin en büyük barosu İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Artvin, Kayseri, Tunceli baro başkanları heyette yer almadı.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın tatilde olduğu belirtildi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Bu süreçte böyle bir ziyareti gerekli ve anlamlı görmedik. Bu herkesin kendi değerlendirmesi. Farklı değerlendirmeler de olabilir. Buna da saygı duyarım” dedi.


Kocasakal özetle şöyle dedi: “Biz İstanbul Barosu olarak görüşlerimizi resmi internet sitesinden zaten kamuoyu ile paylaşıyoruz. Herkes kulağının üstüne yatmış sabahı beklerken, biz darbeye ve bu kalkışmaya karşı olduğumuzu çok net şekilde ortaya koyduk. Anayasal sistemden ve parlementer sistemden yana olduğumuzu da o gecenin sıcaklığında açıkladık. 15 Temmuz’dan bu yana çıkarılan KHK’larla ilgili de 7 tane çok önemli açıklama yaptık uyarılarda bulunduk.

Sadece FETÖ değil bu tip yapıların hepsinin kararlılıkla üzerine gidilip temizlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Biz İstanbul Barosu olarak bu süreci izlemeye gerekli uyarıları yapmaya da devam edeceğiz. Bu badireden asıl çıkma yolu tamamen Cumhuriyet değerlerine sarılmaktır.”



 

BAKMADAN GEÇME!