Ankara’ya yeni bir opera binası şart

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya yeni bir opera binası şart
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 14:14

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan, operada yeni dönem hedefleri hakkında yaptığı açıklamalarda Ankara’ya da değindi.

Haberin Devamı

“Başkentimize yakışır bir opera binası bize acilen gerekiyor” diyen Karahan, şunları söyledi:
“Ankara’ya yeni bir opera binası kazandırmanın derdindeyiz. Bizim için çok önemli bir nokta. Çünkü Türkiye’nin başkenti Ankara, Türkiye’de ilk operanın da kurulduğu şehir. Operanın da başkenti Ankara. O yüzden Başkentimize yakışır bir opera binası bize acilen gerekiyor. Umarım ki Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimiz bu konuya mutlaka el atacaktır.”

RESTORASYON 1 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Restorasyona alınacak Ulus’taki tarihi opera binasının durumu hakkında da bilgi veren DOB Genel Müdürü Murat Karahan, daha önce binanın restorasyonunun bir yıl sürmesinin öngörüldüğünü ve bu süreçte temsillerin Leyla Gencer Sahnesi’nde gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü anımsattı.
Yüklenici firmayla görüşerek bu süreyi kısaltma kararı aldıklarını açıklayan Karahan, “Yüklenici firmayla gerekli anlaşmaları yaptık. Bir 15 gün kadar geç açacağız sezonu ama opera sahnesinde açacağız. O sözü aldık. Ulus’taki opera binasının restorasyonuna 1 Mayıs’ta başlanacak ve 165 gün sonra tamamlanacak inşallah. Ardından sezon bu binada açılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!