Ankara'nın yılbaşı adresi Güvenpark oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın yılbaşı adresi Güvenpark oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2014 01:07

Ankaralılar, 2014 yılına, Kızılay Meydanı’ndaki kutlamalarla “merhaba” dedi. Güvenpark’ta dilek fenerleri uçuruldu.

Haberin Devamı

Ankaralılar, 2014 yılına, Kızılay Meydanı’nda Güvenpark’taki kutlamalarla girdi. Kızılay’a akşam saatlerinde gelen başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark’ı doldurdu. Dilek feneri yakan kalabalık, havai fişek gösterisi ve müzik eşliğinde eğlendi. Kalabalık yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Yeni yılın ilk dakikasıyla meşaleler yakan Ankaralılar, zaman zaman trafiği de aksattı. Ankara’nın eğlence yerlerinde de yeni yıl coşkuyla karşılandı.

DİLEK FENERLERİ UÇURULDU

Bazı Asya ülkelerinin kültürü haline gelmiş dilek feneri geleneği yılbaşında Ankaralıların da eğlence kaynağı oldu. Ancak vatandaşlar ‘ufo balonu’ olarak da bilinen fenerleri uçurmakta epey zorlandı. Yangınlara sebep olduğu gerekçesiyle kimi ülkelerde yasaklanan dilek fenerleri, Kızılay Meydanı’na toplananlar tarafından yılbaşı için uçuruldu. İçinde mum yakılan basit şekilli kağıt ya da plastik poşetlerden oluşan dilek feneri, sıcak soğuk arasındaki fark nedeniyle gökyüzünde yüzlerce metre yükselebiliyor. Yükselirken rüzgarın da etkisiyle sağa sola savrulan bu fenerler, görenlerin ‘UFO’ heyecanı yaşamasına da sebep olabiliyor.

Haberin Devamı

KUĞULU PARK’TA “MERHABA”

Başkent’te yeni yılı sokakta karşılamak isteyen vatandaşlar, Kuğulu Park’a akın etti. Yeni yıla renkli kutlama ile giren vatandaşlar, huzur dolu bir sene temenni etti. Kutlamalarda tüketilen aşırı alkol, bazı kavgaları beraberinde getirdi. Ankara’da akşam saatlerinde başlayan kutlamalar kapsamında Kuğulu Park’ta bazı dans gruplarının gösterileri gece yarısına kadar devam etti. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde vatandaşlar yeni yılı havai fişekler patlatıp ‘dilek balonlarını’ gecenin karanlığında havalandırarak karşıladı. Gökyüzünü renk cümbüşüne bürüyen balonlar ve havai fişeklerin patlama anı vatandaşlarca kameralarla kaydedildi. Görüntüler ise anında sosyal medyada paylaşıldı.
Kutlamalar yapıldığı sırada Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kuğulu Park’ta kurulan sahneye çıkıp, vatandaşların yeni yılını kutladı. Bir vatandaş ise ayakkabı kutularının amacına uygun kullanıldığı bir yıl temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!