Ankara’nın Gururları

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın Gururları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 16:10

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda, Türkiye’ye altın madalya kazandıran Taha Akgül ile gümüş madalya kazandıran Rıza Kayaalp, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

ASKİ Sporlu güreşçiler için, “Arkadaşlarımız Türk milletinin, Ankara’nın, özellikle ASKİ Spor’un gururu” diyen Gökçek, şunları söyledi: “ASKİ Spor’un değerli sporcularından bir olimpiyat şampiyonu bir olimpiyat ikincisi çıkarmak bize gurur verdi. Türk milleti olarak size müteşekkiriz. Bu çocuklar, her zaman şampiyon oluyor, olmaya devam edecekler. Başarılarından dolayı ödüllendirmek bizim boynumuzun borcu. Başkentgaz’ın sahipleri de bir jestte bulundu ve Taha’ya bir Passat marke araba hediye ettiler. Hocalarımız da dahil olmak üzere bütün sporcu arkadaşlarımız, önümüzdeki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısındaki kararla her zaman olduğu gibi ödüllendirilecekler.”

BANA NASİP OLDU

Milli güreşçi Taha Akgül, “Ülkemize güreş dalında beş madalya kazandırdık. Allah’a şükür İstiklal Marşı’nı dinlettirmek bana nasip oldu. Ülkemizin tek altın madalyasını ben aldım. Bunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor’un ve başkanımızın desteği büyük. Kariyerimde tek eksik olimpiyat madalyasıydı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2020’DE ALTIN FİNAL

Rio’dan olimpiyat ikincisi olarak dönen Rıza Kayaalp ise 2020’deki olimpiyatlarda altın madalya alarak kariyerini sonlandırmak istediğini belirtti. Kayaalp, “11 yıldır ASKİ Spor Kulübü’nde güreşiyorum. Olimpiyatta ikinci olarak tek eksiğim olan altın madalya kalmış oldu. İnşallah aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. 2020’de olimpiyat şampiyonu olarak bu işi de bırakmak istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!