Ankaralılara müjde!

KEÇİÖRENLİ’ye, Sincan’lıya, Ümitköylü’ye müjdeler olsun.

Artık ulaşım derdimiz sona eriyor.

EGO Genel Müdürlüğü bir ihale yapılyor.

Bu ihale tüm Ankara’lıları yakından ilgilendiriyor.

Çünkü yapılacak ihale;

Metro Elektro Mekanik İşleri adı altında Kamu İhale Kurumu ’unda 2008/53614 ihale numarası ile ilan edilmiş.

Tüm Ankara’lıların gözü aydın.

Ancak ilanda da görüleceği üzere işin yapım süresi 2190 gün... Yani; 2190 gün: 365 gün=6 yıl...

6 yıl sonra işler yolunda giderse Ankaralılar metroya kavuşacaklar.

Zaten şunun şurasında 2014 yılına da ne kaldı ki?..

Düşünün, bu sene doğan çocuklar ilkokula metro ile gidecekler.

Üşümeyecek, geç kalmayacaklar...

İşte hizmet diye ben buna derim...

Türkay TUĞRUL

Atatürk Evi’ni ziyaret neden yasaklandı acaba

İKİ
hafta önce Söğütözü Mesire Yeri’nde bulunan Atatürk Evi’ne şehir dışından gelen misafirlerimizle birlikte ziyarete gittik. Ancak giriş kapısında bulunan görevli alanın kapalı olduğunu, ziyaret edemeyeceğimizi nezaketle bildirdi. Biz de ziyaretimizi gerçekleştiremeden geri döndük. Müze statüsünde bulunan ve daha önce de ziyaret ettiğimiz yerin ve alanın kapalı olmasından dolayı göremeden geri dönmemiz bizi fazlasıyla üzdü.

Ankara’nın nadide yerlerden biri olan Mesire Yeri’nin plansızca ve hiçbir bilgi verilmeden kullanıma kapatılmasından dolayı (ayrıca Ankara’da muhtelif reklam panolarında ’Saklı Bahçe’de ’Çocuk Şenliği’ adı altında yapılan reklamlarda verilirken) Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ve Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne mail göndererek bilgi istedim ancak cevap verilmedi.

Konu ile ilgili birçok insanın bu uygulamadan rahatsız olduğuna ve kapıdan geri döndüğüne eminim. İşletme süresi dolan yerlerin bu şekilde halka kapatılması özellikle de yıllarca beğenerek gittiğimiz alanı bu durumda görmek inanın insanın içini burkuyor.

Kemal ÇINAR

Çocuklara saygı

TÜRKKONUT, Dünya Bankası’ndan krediler alınarak yapılmış, biz de geri ödemelerini yaptık vs... Böyle yepyeni bir yerleşim alanına park yapmaz mı veya projeye koyulmaz mı? Türkkonut İlköğretim Okulu’nun bahçesine bir oyun alanı yapıldı. Sacdan kaydırak, 200’lük borudan tahteravalli yapılmış, hem ağır hem de aniden inince tehlikeli. 20-30 yıl öncesindeki parklar gibi. Bir yerden sökülmüş, getirilmiş gibi...

Ankara’nın her yerinde çok güzel parklar var. Ümitköy’ün içinde Sarı Zeybek Parkı, inanın yapanı da yaptıranı da tebrik etmek lazım. Her şey düşünülmüş. Basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş parkuru, bebeklere kum havuzu, detaylı şık bir kaydırak, çardak, egzersiz setleri vs.

Türkkonut yeşil alanlar ayırmış ama rampa... Çocukların top oynamasına, tenise, basketbola müsait değil... Yürüyüş yolu rüzgarlı bir bölgede. Yine tepede rüzgarlı bir alana piknik yeri yapıldı. Mangal/ocak bile taştan son derece gösterişli ama emekliler için tasarlamış burası, bizim gibi çocuklulara uygun değil.

Sayın Türkkonut Başkanı camiye yatırıma ağırlık vermiş,

Okulun durumu hiç iç açıcı değil. Çevredeki insanlar okuldan çocuklarını aldılar. Ben de 6. sınıfta almayı hedefliyorum. Ne etüt ne bir etkinlik böyle bir okul.

Ne yapmak lazım? Nereye başvurabilirim?

Çocuklarımızın oynayabileceği alanlar lazım.

Çocuk parkı, oyun alanı istiyoruz.

Yasemin HASBAY

Dünya gençlik zirvesi

TÜRKİYE
ve bazı Avrupa ülkelerinin okullarından gelen gençler, dünya sorunlarını tartışmak ve çözüm önerileri üretmek üzere ’Dünya Gençlik Zirvesi’nde buluştu. TED Ankara Koleji’nin ev sahipliğini yaptığı ve 6 Mayısta başlayan Gençlik Zirvesinin Genel Kurulu, TBMM’de toplandı. Türkiye, Danimarka, Romanya, İsveç ve Slovakya’nın çeşitli okullarından gelen lise öğrencisi 85 delege, hazırladıkları karar tasarılarını ele aldı.

İnsan Hakları Komisyonu’nun ’Cinsiyet Sorunları’, Güvenlik ve Savunma Komisyonu’nun ’Terörizm’, Toplumsal Sorunlar Komisyonu’nun ’Göçmen Sorunu’, Çevre Komisyonu’nun ’İklim Değişikliği ve Su Sorunu’, Orta Doğu Özel Komisyonu’nun ’Orta Doğu’ konuları üzerinde, daha önce yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya koyduğu öneriler, Genel Kurulda tartışıldı.

Yetkimiz yok

ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Ltd.Şti.’den "Parkımızı geri istiyoruz" (2.5.2008) yazısına şu açıklama gönderildi:

"Anfa Güvenlik görevlilerine atıfta bulunularak ’Üstelik Anfa Güvenlik tarafından 24 saat korunan bu parkın büyük bir bölümünün özel otopark şeklinde işgal edilmesi düşündürücü ve çok üzücü’ ifadesi yer almıştır.

Gazetenizde çıkan bu yazı üzerine, Anfa Güvenlik yetkilileri, acaba gözümüzden kaçan bir şey mi var düşüncesiyle bahse konu olan yere gitmiş ve teferruatlı bir inceleme yapmıştır.

İnceleme sonucunda sorumluluk sahası içindeki parka araz girmesinin mümkün olmadığı, hiçbir zaman böyle bir hadise yaşanmadığı tespit edilmiştir.

Park dışındaki yeler yasal sorumluluğumuz altında olmayıp, buralara araç park edilmesine müdahale görevimiz ve yetkimiz yoktur."

Birincilikse birincilik

TÜRKİYE
’de engelliler toplum içine yeni yeni karşıyor ve toplumun bir parçası olduklarının farkına varıyorlar. Ancak henüz yolun başında olduğumuzunda bilincinde olmak durumundayız. Bu konuda çok ciddi çabalar gerekiyor. Hepimize özellikle de yöneticilerimize çok iş düşüyor.

Zihnimizde engelleri kaldırırsak, yaşamda da engelleri kaldırır ve bu dünyanın engellilerin dünyası olduğunun farkına varırız. Aynı sitede oturduğumuz bir engelli gencimiz Çankaya Belediyesi’nin Görme Engelliler Spor Kulübü’nde dünya birinciliği kazandı. Son Bursa’da yapılan atletizm yarışmasında da altın madalya almış.

Bir belediyenin böyle bir kulüp kurması ve dünya, Avrupa ve Türkiye derecelerini kazanması çok büyük ve önemli bir olaydır.

Bu dünyanın sadece bizlerin olmadığını, engellilerinde bizim kadar yaşamı hak ettiklerini, onlarında mutlu ve başarılı olabileceklerini görelim ve bunun için çalışalım.

Nevzat DİZDAR
Yazarın Tüm Yazıları