Ankaralılara davet var

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun basın sorumlusu Fatih Geren, fotoğraf tutkunlarını ve motor sporları sevdalılarını 21 Eylül’de Ankara’da yapılacak Enduro yarışına çağırıyor.

Haberin Devamı

Yıllarca spor foto muhabirliği yaptıktan sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu basın sorumlusu olan Fatih Geren, fotoğraf çekmekten hala vazgeçmedi. Her yarışta gazetelere ve ajanslara servis edilen motor sporlarının yarış fotoğrafları, onun vizöründen yansıyor. Kısa sohbetimiz öncesinde Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5. ayak yarışlarının 21-22 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapılacağını hatırlatan Geren, “Motor sporları tutkunlarını ve biliyorum bu yarışlar çok renkli fotoğraflara sahne oluyor. Fotoğraf sevdalılarını bu yarışlara bekliyoruz” sözleriyle nazik bir davette bulunuyor.
Fatih Geren’le spor fotoğrafçılığının bu hızlı alanı hakkında konuştuk:
SPOR FOTO MUHABİRİYİM

“Ben önce bir spor fotoğrafçısıyım. Medyada spor servislerinde muhabir ve foto muhabirliği yaptığım dönemde birçok spor branşını takip ediyorduk. Motor sporlarıyla tanışmam da böyle oldu. İlk olarak Formula 1, ralliler ve zaman zaman drag yarışlarını fotoğrafladım. Türkiye Motosiklet Federasyonu çok genç bir federasyon, tanıdıktan sonra motor yarışlarına daha fazla vakit ayırmaya çalışır oldum. Şimdi bütün hayatımı motosiklet yarışları kaplıyor. Federasyonun Basın Sorumlusu olarak büroda oturmak yerine, araziye çıkıp sevdiğim işi yapıyorum. Pist, toprak parkurlar, yağmur, çamur fark etmez ben mutlaka o alanda olurum. İnsanın sevdiği işi yapması çok güzel.
SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar da eski bir gazeteci ve fotoğraf çekmeyi seviyor, üstelik benim gazetecilik mesleğini seçmemde de kendisinin etkisi olmuştu. Hal böyle olunca da federasyon olarak fotoğraf konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Zengin bir arşivimiz var, zaman zaman fotoğraf sergileri de açıyoruz. Federasyonun basın birimi olarak bütün branşlarımızdaki yarışların fotoğraflarını çekip, düzenli olarak medyaya servis yapıyoruz. Gelen bütün taleplere olumlu yaklaşarak, elimizden geldiği kadar bu sporu tanıtmaya, sevdirmeye çalışıyoruz.
PARKURDA NELERE DİKKAT ETMELİ

Öncelikle parkura yalnız akreditasyon sahibi profesyoneller girebiliyor. Tabi ilk kural güvenlik. Bir de motor sporlarında konum çok önemlidir. Doğru yerde, doğru zamanda bulunmalısınız. Örneğin bir futbol maçlarındaki gibi köşede sabit bekleyemezsiniz. Önünüzden sürekli motosiklet geçer. Burada fotoğrafçıya düşen de virajların içinde veya dışında iyi yer tutmaktır. Yüksek atlayış sağlayan rampalarda ise işimiz biraz daha kolay. Havada motosikletiyle uçan her yarışçı mutlaka size iyi bir enstantane verir. Onun içinde hızlı takip edilmeli. Fotoğrafçının refleksleri de ona göre hızlı olmalıdır.
MEDYA İLGİSİ AZ

Haberin Devamı

Türkiye’de maalesef gazete, televizyon ve dergiler futbol dışındaki spor dallarına çok uzak. Her şey, futbol üzerine medya da. Bizim gibi diğer branşlar maalesef öksüz kalıyor. Bir de anne ve babaların çocuğuma bir şey olacak mı diye endişeleri var. İnsanların kafalarında hep bir ön yargı var. Oysa 5-6 yaşında pistte yarışan çocuklar var. Gençleri caddelerden pistlere, parkurlara çekmek için çaba harcıyoruz. Federasyon olarak genç yarışçılara destek veriyoruz. Kendimizi ancak medya aracılığı ile anlatabiliriz. Ancak, bu biraz zor oluyor açıkçası. Sevindirici olansa Türkiye’de motosiklet satışları da bizim sporumuzda her geçen gün artıyor.
YARIŞLARI TAKİP ETMEK İSTEYENLERE

Haberin Devamı

Her sene başında yayımlanan bir yarış takvimimiz var. Federasyonumuzun resmi internet sitesi www.tmf.org.tr ile Facebook ve Twitter adreslerinden de duyurular ve yarış programlarını açıklıyoruz.

Fatih Geren kimdir?

Fatih Geren, 1979, İstanbul doğumlu. Gazetecilik mesleğine 17 yaşında Milli Gazete’de başladı. Mesleği ile üniversite eğitimini birlikte sürdürdü. 18 yaşında spor fotoğrafları çekmeye başladı ve birçok ulusal ve uluslararası spor müsabakasını takip etti. Kısa bir dönem Yeni Şafak ile Yeni Söz gazetelerinde de çalışan Geren, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor Dergisi’nde Görsel Yönetmen olarak görev yaptı. Geren bugün, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Basın Sorumlusu. Fotoğraf konusunda özellikle spor fotoğrafçılığında çeşitli kurumlardan ödülleri bulunuyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi ve AIPS Kartı sahibi. Evli ve Ahmed Buğra adında bir çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları