Ankaralı tatlıcılar Kurban Bayramı’na hazır giriyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı tatlıcılar Kurban Bayramı’na hazır giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Başkentliler bugün Kurban Bayramı telaşı yaşarken, Ankaralı tatlıcılar da bayrama hazır bir şekilde giriyor. Müşterilerinin damak tadına göre en iyi tatlıyı yapıp, tezgahlarını süsleyen pastaneler, çeşitleriyle göz dolduruyor. Ankara Hürriyet, Başkent’te tatlı çeşitlerini ve fiyatlarını araştırdı.

BAKLAVADAN şöbiyete, bülbül yuvasından dilber dudağına kadar bayramın vazgeçilmez tatlılarını hazırlayan işletmeler, Kurban Bayramı’nda da birbirleriyle kıyasıya rekabete girdi.

En iyi hizmeti verip, müşteri memnuniyetini ön planda tutan beş yıldızlı pastanelerin vitrinlerini, tatlıların yanı sıra, ithal çikolata ve şekerler de süslüyor.

Bayrama özel fiyatların belirlendiği kilo ve porsiyon satışlarının dışında tepsi siparişlerinin alındığı pastaneler, müşterilerine birçok fiyat alternatifi de sunuyor.

DİVAN’DA 50. YIL

50. yılını kutlayan Divan pastanesi Ankara’da dört şubede hizmet veriyor. Yılbaşı için özel sepetler hazırlayan Divan Pastanesi bayram çikolatalarında da iddialı.

Bayram için özel ürettikleri çikolata çeşitleriyle kaliteden ödün vermeden Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veriyor. 425 75 00

TATLIFİYATI YTL

Madlen 50

Special78

Draje 50-100

Baklava cevizli 17

Baklava fıstıklı 20

AKMAN’DA ŞÖBİYET

Akman, Ankara’nın en köklü pastanelerinden biri. İlk kez 1936 yılında Ulus’ta açılan mekanı, şu anda ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Alper Akman işletiyor. Ulus’ta ve Kızılay’da olmak üzere iki şubeyle hizmet veriyorlar. 425 11 68

TATLIFİYATI YTL

Baklava cevizli 15

Sarayburnu15

Şöbiyet 15

Şekerpare 11.5

Tulumba 11.5

DENİZATI İNTERNET’TE

ODTÜ, Çankaya ve Elvankent’te şubeleri bulunan Denizatı pastanesinin mutfağını internetten izlemek mümkün. Bu da onlara bir ayrıcalık veriyor 1974’ten beri tescilli bir marka olan Denizatı aile işletmesi. 438 18 86

TATLIFİYATI YTL

Madlen 28

Special38

Baton 34

Draje çeşitleri22-28

Baklava cevizli 16

Baklava fıstıklı18

Şöbiyet20

FALEZ KAZANDİBİNDE İDDİALI

1995 yılında açılan Falez Pastanesi Ankara’nın ilk TSE’li pastanesi olma özelliğinde. İnternet üzerinden ilk sipariş alan pastane Falez iki şubesiyle Ankaralılara hizmet veriyor. Merkezi Emek’te olan pastane kazandibili pastalarında iddialı. 223 70 33

TATLIFİYATI YTL

Baklava 17.5

Şöbiyet17.5

Madlen 26

Special40

Baton 35

Draje çeşitleri35-40

Lokum10-15

150 şubeyle hizmet

150. şubesine ulaşan Mado yıllar içinde birçok aşamadan geçmiş. Omzunda dondurma fıçılarıyla başlamış olan Mado birçok şirket ve markayı kapsayan güçlü bir sınai yapıyı meydana getirmiş.

MADO bugün hem dünya çapında üne sahip benzersiz bir dondurma markasının, hem de 150. şubeye doğru ilerleyen dev bir franchising zincirinin adı. 436 33 55

TATLIFİYATI YTL

Madlen37.5

Baklava fıstıklı23

Baklava cevizli 20

Kuru baklava 22

Kadayıf

Special

Şöbiyet

GÜNDE 1.5 TON BAKLAVA

BAKLAVACI Hacıbaba, altı kuşaktır baklava yapıyor. Babadan oğula geçen mekanın bugünkü işletme sahipleri Mehmet Ali, Abdullah ve Abdurrahman Baday kardeşler.

Ankara’da dört şubesiyle hizmet veren mekan günde 1.5 ton baklava satıyor.

Tel: 284 06 06

TATLIFİYATI YTL

Baklava Fıstıklı 20

Baklava Cevizli 17

Sarı Burma 22

Şöbiyet 22

Kadayıf 17

DÜVEROĞLU’NDE ANTEP GELENEĞİ

BAŞKENT’in en eski baklavacılarından Düveroğlu Kebap ve Baklava Salonu 1963 yılından bu yana Anıttepe’deki Gençlik Caddesi’nde kentlilere hizmet veriyor.

Düveroğlu’nun ünlü baklavasının lezzet sırrı un, nişasta ve fıstığın Gaziantep’ten, özel sade yağın ise Urfa’dan temin edilmesinde yatıyor. İşletmeyi 43 yıl önce Gaziantep’ten gelerek açan Enver Düveroğlu’dan sonra lokantayı işleten Suat Düveroğlu, "Bu geleneği oğlum Yaman devam ettirecek" diyor.

TATLIFİYATI YTL

Baklava cevizli 27

Baklava fıstıklı20

Şöbiyet 20

Havuç dilimi20

Kuru baklava f. 20

Sultan Special20

Fıstıklı kadayıf17
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!