Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Başkentliler bugün Kurban Bayramı telaşı yaşarken, Ankaralı tatlıcılar da bayrama hazır bir şekilde giriyor. Müşterilerinin damak tadına göre en iyi tatlıyı yapıp, tezgahlarını süsleyen pastaneler, çeşitleriyle göz dolduruyor. Ankara Hürriyet, Başkent’te tatlı çeşitlerini ve fiyatlarını araştırdı.
BAKLAVADAN şöbiyete, bülbül yuvasından dilber dudağına kadar bayramın vazgeçilmez tatlılarını hazırlayan işletmeler, Kurban Bayramı’nda da birbirleriyle kıyasıya rekabete girdi.
En iyi hizmeti verip, müşteri memnuniyetini ön planda tutan beş yıldızlı pastanelerin vitrinlerini, tatlıların yanı sıra, ithal çikolata ve şekerler de süslüyor.
Bayrama özel fiyatların belirlendiği kilo ve porsiyon satışlarının dışında tepsi siparişlerinin alındığı pastaneler, müşterilerine birçok fiyat alternatifi de sunuyor.
DİVAN’DA 50. YIL
50. yılını kutlayan Divan pastanesi Ankara’da dört şubede hizmet veriyor. Yılbaşı için özel sepetler hazırlayan Divan Pastanesi bayram çikolatalarında da iddialı.
Bayram için özel ürettikleri çikolata çeşitleriyle kaliteden ödün vermeden Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veriyor. 425 75 00
TATLIFİYATI YTL
Madlen 50
Special78
Draje 50-100
Baklava cevizli 17
Baklava fıstıklı 20
AKMAN’DA ŞÖBİYET
Akman, Ankara’nın en köklü pastanelerinden biri. İlk kez 1936 yılında Ulus’ta açılan mekanı, şu anda ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Alper Akman işletiyor. Ulus’ta ve Kızılay’da olmak üzere iki şubeyle hizmet veriyorlar. 425 11 68
TATLIFİYATI YTL
Baklava cevizli 15
Sarayburnu15
Şöbiyet 15
Şekerpare 11.5
Tulumba 11.5
DENİZATI İNTERNET’TE
ODTÜ, Çankaya ve Elvankent’te şubeleri bulunan Denizatı pastanesinin mutfağını internetten izlemek mümkün. Bu da onlara bir ayrıcalık veriyor 1974’ten beri tescilli bir marka olan Denizatı aile işletmesi. 438 18 86
TATLIFİYATI YTL
Madlen 28
Special38
Baton 34
Draje çeşitleri22-28
Baklava cevizli 16
Baklava fıstıklı18
Şöbiyet20
FALEZ KAZANDİBİNDE İDDİALI
1995 yılında açılan Falez Pastanesi Ankara’nın ilk TSE’li pastanesi olma özelliğinde. İnternet üzerinden ilk sipariş alan pastane Falez iki şubesiyle Ankaralılara hizmet veriyor. Merkezi Emek’te olan pastane kazandibili pastalarında iddialı. 223 70 33
TATLIFİYATI YTL
Baklava 17.5
Şöbiyet17.5
Madlen 26
Special40
Baton 35
Draje çeşitleri35-40
Lokum10-15
150 şubeyle hizmet
150. şubesine ulaşan Mado yıllar içinde birçok aşamadan geçmiş. Omzunda dondurma fıçılarıyla başlamış olan Mado birçok şirket ve markayı kapsayan güçlü bir sınai yapıyı meydana getirmiş.
MADO bugün hem dünya çapında üne sahip benzersiz bir dondurma markasının, hem de 150. şubeye doğru ilerleyen dev bir franchising zincirinin adı. 436 33 55
TATLIFİYATI YTL
Madlen37.5
Baklava fıstıklı23
Baklava cevizli 20
Kuru baklava 22
Kadayıf
Special
Şöbiyet
GÜNDE 1.5 TON BAKLAVA
BAKLAVACI Hacıbaba, altı kuşaktır baklava yapıyor. Babadan oğula geçen mekanın bugünkü işletme sahipleri Mehmet Ali, Abdullah ve Abdurrahman Baday kardeşler.
Ankara’da dört şubesiyle hizmet veren mekan günde 1.5 ton baklava satıyor.
Tel: 284 06 06
TATLIFİYATI YTL
Baklava Fıstıklı 20
Baklava Cevizli 17
Sarı Burma 22
Şöbiyet 22
Kadayıf 17
DÜVEROĞLU’NDE ANTEP GELENEĞİ
BAŞKENT’in en eski baklavacılarından Düveroğlu Kebap ve Baklava Salonu 1963 yılından bu yana Anıttepe’deki Gençlik Caddesi’nde kentlilere hizmet veriyor.
Düveroğlu’nun ünlü baklavasının lezzet sırrı un, nişasta ve fıstığın Gaziantep’ten, özel sade yağın ise Urfa’dan temin edilmesinde yatıyor. İşletmeyi 43 yıl önce Gaziantep’ten gelerek açan Enver Düveroğlu’dan sonra lokantayı işleten Suat Düveroğlu, "Bu geleneği oğlum Yaman devam ettirecek" diyor.
TATLIFİYATI YTL
Baklava cevizli 27
Baklava fıstıklı20
Şöbiyet 20
Havuç dilimi20
Kuru baklava f. 20
Sultan Special20
Fıstıklı kadayıf17