Ankaralı kuaförler sınır tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı kuaförler sınır tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 00:00

Başkent Ankara’da düzenlenen “Kuaförlerin Geleceği” yarışmasında tasarımlarında sınır tanımayan kuaförler yeteneklerini gösterdi.

ATATÜRK Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Kuaförlerin Geleceği” yarışmasında yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Tasarımlarında sınır tanımayan kuaförler serbest fantezi ve artistik şov ile yetenek olmak üzere iki dalda kıyasıya yarıştı. Tüm gün süren yarışmada dereceye giren kuaförlere Jüri Başkanı Erol Dağdelen tarafından kupa ve madalya verildi.

Hedef festivale dönüştürmek

Ankara’da ilki gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden gelen 250 kişi katılım gösterdi. 80 yarışmacının kıyasıya yarıştığı ve hünerlerini sergilediği organizasyon hakkında konuşma yapan Organizatör Recep Altay, “Ankara’da ilk kez böylesine büyük bir organizasyon yapmaktan ötürü son derece mutluluk duyduk. Önümüzdeki yıl bu faaliyetimizi Başkent’te festivale dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Uluslararası bir festivalle hem Ankara’nın adını tüm dünyaya duyurmak hem de katılımcılar vasıtasıyla kuaförler arasındaki yenilikleri ülkemizle tanıştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bayraklı model beğenildi

KUAFÖRLER yarışmasında Ankara’yı temsilen katılan yarışmacılardan Erdal Dursun’un modeline yaptığı saç şekli katılımcıların büyük ilgisini gördü. Topuz üzerini Türk Bayrağı ile süsleyen Dursun aldığı büyük alkışın ardından “Son zamanlarda çok sayıda şehit verdik. Bu saç şeklimi şehit aileleri için yaptım” dedi.

Yarışmada birinciler İstanbul’dan çıktı

AKM’de gün boyu süren yarışmada katılımcılar kendilerine verilen 15 dakikalık süre içinde en iyi tararımı ortaya çıkarmaya çalıştılar. Serbest fantezi ve artistik şov dalında İstanbul’dan yarışmaya katılan Erkan Çelik’in “ışıklı çift topuz modeli” birinci olurken yetenek dalında yine İstanbul’dan Elif Marduz’un “yarı gelin yarı damat” modeli birinci olmaya hak kazandı. Kazanların ödüllerini veren Jüri Başkanı Erol Dağdelen önümüzdeki yıl büyük bir festivalle Türkiye’nin ve dünyanın bir çok kuaförünü Ankara’da ağırlayacaklarını söyledi. Yarışma, Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Sefer Kayıp’ın aynı anda 5 modelin saçını topuz yaptığı şovuyla noktalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!