Ankaralı huzur istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı huzur istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 01:34

Başkent’te yerel seçim yarışı darp, saldırı olayları ve korsan afişlerin gölgesinde sürerken, Mansur Yavaş ile Mevlüt Karakaya, ‘huzur’ çağrısında bulundu. Yavaş, “30 Mart akşamı bu gerginlik siyasetinden medet umanlara en güzel cevabı yine huzur ve barış isteyen Ankaralılar verecek” derken, Karakaya, “Ankaralı huzur istiyor, kavga istemiyor” dedi.

Haberin Devamı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde ekibinin çeşitli saldırılara uğradığını söyledi.
30 Mart akşamını beklediklerini ve seçimi kazanacaklarını ifade eden Mansur Yavaş, “Ankaralılar şunu bilsin ki, 30 Mart akşamı bu gerginlik siyasetinden medet umanlara en güzel cevabı yine huzur ve barış isteyen Ankaralılar verecek. Bu bir yerel yönetim seçimdir, bunu adeta bir savaşa dönüştürmek hatadır. Herkesi sandığa gitmeye davet ediyorum. İnşallah bu seçimi kazanıyoruz ve 30 Mart akşamı Ankara’yı huzura kavuşturuyoruz” diye konuştu.
Yetkilileri daha önce kendilerine yönelik olabilecek provokasyonlara karşı uyardıklarını dile getiren Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

GÖNÜLLÜLERİMİZ TESPİT ETTİ

“Bir vatandaş olarak devletin gerekli birimlerine aldığımız bu ciddi duyumlarla ilgili önlem almalarını istemekten ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmekten başka yapacağım bir şey yok. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki, önceden haber vermemize rağmen İvedik’te çıkan olaylara emniyet güçlerimiz müdahalede maalesef gecikmiştir. Dahası hakkımda asılsız iddia ve iftiralarla dolu gazeteler, Ankara’nın her yerine asılan korsan afişler, MOBESE kameralarına rağmen nedense polis tarafından yakalanamamış tamamen gönüllülerimizin çabasıyla tespit edilen gazete ve afişler emniyete teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

KORKSAYDIK ADAY OLMAZDIK

İvedik’te toplantımızı provoke edenlerin kimler olduğunu kamuoyu biliyor artık. Provokatör şahsın cep telefon kayıtlarından kimlerle para pazarlığı yaptığı ortada ve savcılığa gerekli suç duyurusu yapıldı. Asıl garip olan 20 yıllık belediye başkanının bunları gündeme taşıması, iktidarda olmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınması için bugüne kadar bir girişimde bulunmamaları. Bunlarla bizi korkutup sahalardan çekmek ve halkın içinde yürüttüğümüz kampanyamıza zarar vermek isteyenlere en güzel cevabı, ‘Bunları biliyoruz ve sizden korkmuyoruz’ diyerek verdik. Korksaydık aday olmazdık. Bir vatandaş olarak devletin gerekli birimlerine aldığımız bu ciddi duyumlarla ilgili önlem almalarını istemekten ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmekten başka yapacağım bir şey yok.

Haberin Devamı

ANKARALI KAVGA İSTEMİYOR

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, önceki akşam Kanal A’da yayınlanan ‘Gerçek Gündem’ programına konuk oldu. “Ankaralı huzur istiyor” diyen Karakaya, şu ifadeleri kullandı:
“İslamiyet’te bizim, Cumhuriyet’te bizim, Atatürk’te bizim. Ayrıştırmaya gerek yok. Ankaralı huzur istiyor, kavga istemiyor. Ankara da huzuru biz sağlarız. Ben seçim kampanyamı 13 Ekim 2013’te Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünde başlattım. Binlerce kişiyle önce Anıtkabir’e gittik ardından Hacı Bayram Veli’yi ziyaret ettik, orada öğle namazımızı kıldık. Sayın Genel Başkanımızın deyimi ile biz Anıttepe ve Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halatız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!