Ankaralı ‘Art Niyet’ ilk albümünü çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı ‘Art Niyet’ ilk albümünü çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Ankaralı rock grubu Art Niyet çıkardıkları ilk albümleri Aşka Gerek Yok’un ardından, grup üyeleri Tarkan, Kaan, Kerem, Berrak ve Faruk Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Faruk dışında bütün grup üyeleri, albümlerine verdikleri isimde olduğu gibi ‘aşka gerek olmadığını’ düşünüyor.

Uzunca bir süre sonra Art Niyet’in albümü raflardaki yerini aldı. Bu süreçi bize nasıl anlatırsınız? Azımsanmayacak bir süre.
- Daha temiz ve düzgün bir kayıt olabilmesi için biraz uzun sürdü diyebiliriz. Eleman değişiklikleride bunu aksatan nedenlerden ama kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yapım ve kayıt süreci gerçekten keyifliydi, tüm şarkıların ortaya çıkışı yaşanmış hikayelere dayandığından hissederek çaldık ve kaydettik, albümün gördüğü ilgi çabanın boşa gitmediğini ortaya koyuyor.

İlk albüm olmasına rağmen henüz çıkmayan albümün çok büyük bir fan kitlesi oluştu. Sizce bu başarının sırrı nedir?
- Sır falan yok, sadece samimi bir şekilde içimizden geçenleri Rock’n Roll yaparak müzikseverlere sunuyoruz. Zaten amaç hiç bir zaman fan kitlesine sahip olmak değil, müzik yapmaktı.Samimi olduğumuz kimseye fan değilde bir arkadaş gözüyle baktığımız için ve sahne performansımız sanırım büyümemizin ana sebebi, sahnede iş olsun diye değil gerçekten orada olmayı sevdiğimiz için varız.

Albümde yer vermediğiniz parçalarınız da olmuş. Nedeni?
- Albümde yer almayan parçalarımız var. Çünkü sözleri itibariyle yapımcının üzerine devlet tarafından baskı getirilecekti. Bunu açık açık kendileri söylediler. Maalesef sansürden asla kaçamadığımız bir toplum olduk. Halbuki albüme koyamadığımız bu parçalar gençliğin problemlerini o kadar iyi anlatıyorlardı ki. Keşke büyüklerimize, ebeveynlere ve sorumluluk taşıması gereken insanlara gençliğin özgürce ifade edemediği sorunlarını ve duygularını bizlerin ağzıyla aktarabilseydik. Maalesef olmadı ama konserlerde bu parçaları kesinlikle çalacağız. Ayrıca klip çekerek internette yayınlamayı düşünüyoruz.

İsminiz çok orjinal. Nasıl karar verdiniz bu isme, nasıl ortaya çıktı?
- Art niyetsiz kimse var mı? Art niyetliyiz ve neysek oyuz, Hayata dair isyanımız var ve niyetimiz kesinlikle iyi değil. Var olan herşeyde kusurlar olduğunu düşünüyoruz ve bunları dile getirmekten asla çekinmiyoruz. Bizlerin asıl canını sıkan şey halen bir sorun olduğu halde buna seyirci kalınması. Ortada bir sorun varsa kesinlikle oturup izleme taraftarı değiliz. Toplumsal olsun duygular veya ilişkiler üzerine olsun bir yerde eksiklik var ise sessiz kalınmamalı. Sonuna kadar üzerine gidilmeli. Bizler müziğimizi yaparak bunları dile getirmek istedik belki yarın başkaları başka şeyler yaparak bunları dile getirir.

Gerçekten “Aşka gerek yok” mu?

Tarkan: Aşk....? Aynı isimli şarkımızda dediğimiz gibi dikenli bir armağan ve 3 günlük krallık ama sonu hep hüzün, hüsran.

Kaan: Bana “aşk”ı tanımla, ben de sana gerek olup olmadığını söyleyeyim... Ya da... Bana “aşk”ı tanımla ve kendi sorunu kendin cevapla.

Kerem: Aşka kesinlikle gerek yok. Aşk ölür külleri yok olur gider...

Berrak: Rock’n Roll’un kuralları aşikar, bu durumda aşka gerek yok...

Faruk: Doğru insansa, gerek var bence...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!