Ankaragücü'nün ruh hali

Perşembe günü idman boykotu yapan futbolcular Fenerbahçe’yi yense de yenilse de suçlamalara hedef olacak. Özellikle de mağlup olurlarsa, “Formadan çok parayı düşündükleri için antrenmana çıkmadılar ve maçın havasına giremediler” denilecek.

ANKARAGÜCÜ’ndeki bu tarihi boykot, bugünkü maçta takımı acaba nasıl etkileyecek?
Önce şunu belirtelim, takımın tamamına yakını, bu boykotun medyaya sızacağını düşünemedi.
Tablo şuydu: Transfer ücretlerini bir türlü tahsil edemeyen futbolcular, haftalar öncesi böyle bir girişimde bulunmayı kararlaştırdı.
Ancak bazı yöneticilerin, “Biraz daha sabredin” şeklindeki sözleri nedeni ile boykot oldukça gecikti.
Fenerbahçe maçı haftasına girildiğinde futbolcular şu karara vardı:
“Paramızı bugünlerde alamazsak, bir daha hiç alamayız. Fenerbahçe maçından sonra hiçbir yönetici bizi tanımaz. Boykotu hemen yapalım. Basın nasıl olsa duymaz, yönetim kurulu ertesi günü bizim yanımıza gelir, ödemeleri yapar, bu şekilde amacımıza ulaşırız.”
Perşembe günü boykot başladı.
Fakat planın en önemli parçası sekteye uğradı... Olay, Hürriyet Gazetesi tarafından duyuldu.
Haliyle her şey altüst oldu.
Her ne kadar futbolcular, bu boykot sayesinde paralarının bir miktarını tahsil etmiş olsalar da, ortaya hiç de iç açıcı olmayan bir tablo çıktı. Peki, bugün Fenerbahçe karşısında kötü bir oyun sergilenirse, ya da kötü bir sonuç alınırsa ne olur?
Ankaragücü açısından hiç iyi olmaz. Tüm Türkiye, yaşananları öğrendi.

Takımı yaktılar!

Milyonlarca kişi, “Bu futbolcular formalarını değil, paralarını düşündüler. Bu yüzden antrenmana çıkmadılar. Maçın havasına giremediler. Takımı yaktılar” şeklinde konuşacak. Haliyle bu durum, futbolcular üzerinde bir stres oluşturacak. İşte bu stres, futbolcuların işini zorlaştıracak.
Ama olaya diğer açıdan da bakmakta yarar var. Futbolcular pekala “İyi oynamaktan ve iyi sonuç almaktan başka şansımız yok. Aksi taktirde yanarız” şeklinde bir moral motivasyon içine girebilirler.
Bu düşünce de başarıyı getirir.
Neresinden bakarsanız bakın, ortada son derece ilginç bir görüntü var.
Ama şu da var:
Ankaragücülü futbolcuların işi gerçekten çok zor.
Tarih bu maçı yazacak!
Yazarın Tüm Yazıları