Ankaragücü'nden destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücünden destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 15:15

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Osmanlıspor ve Keçiöregücü gibi kendilerine de belediyeden düzenli kaynak aktarımının yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta ikinci sırada bulunan ve lideri gol averajı ile takip eden Ankaragücü’nde Başkan Mehmet Yiğiner, kalıcı destek çağrısında bulundu. Kulübü yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Yiğiner, şunları söyledi: “Hiç geliri olmayan bir kulübünde borçlarla yürüme şansı yok. Kulüp olarak her şeyimizle Süper Lig seviyesindeyiz. Bir an evvel yukarılara çıkmamız lazım. Diğer şehirlerde takımları belediyeler destekliyor. Nasıl Osmanlıspor’a hafriyatlar verildiyse, nasıl Keçiörengücü’ne AŞTİ’nin otoparkları verildiyse Ankaragücü’ne de belediyenin bir şeyleri vermesi lazım. Başka çözüm yok. Kalıcı bir gelir gerekiyor. Ankaragücü bunu fazlasıyla hak ediyor diye düşünüyorum. Eğer belediyeden, diğer takımlara olduğu gibi bir destek gelirse, mali durum düzelir. Burada bir adaletsizlik, haksızlık var. Bu ortadan kalkmadığı sürece biz Ankara adına kendimizi anlatamayız. Kalıcı bir desteğe ihtiyacımız var. Mali çözüm belediyeden geçiyor. Bu hem Ankaragücü’ne yarar hem de kendilerine yarar. Normal bir işleyişle kulüpte yaşadığımız maddi sorunların çözülme şansı yok. 100’ün üzerinde haciz dosyası vardı, üçte ikisini çözdük. Burada nelerle uğraşıp nasıl mücadeleler verdiğimizi bir bilseniz. Bir kaç ay sonra mali tabloyu şeffaf bir şekilde herkese göstererek, açıklamamızı yaparız.”

Haberin Devamı

BAKANLIK YENİ SAHA YAPMALI

Yiğener, Tandoğan Tesisleri ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “Biz orada binlerce çocuğa spor yapma imkanı sağlıyoruz. Zannedersem, Tandoğan’ın belli bir bölümünü Ulaştırma Bakanlığı’na devretmişler. Bize bir alternatif sunulsun istiyoruz. Tandoğan Tesisleri’nin zemini sentetik çim olsun diye müracaat ettik. Projeleri var. Yenilenmesi gerekir. Eğer yıkılacaksa da Bakanlığın yeni bir saha yapması lazım. (Altyapımıza spor yapacak imkanlar sağlanırsa çıkarız, yoksa çıkmayacağız) dedik. Bize bir alternatif sunulmadığı sürece çıkmayacağız. Ya bir alternatif sunulmalı, ya Beştepe’ye bu doğrultuda çalışmalar yapılmalı. Bunlar yapılmazsa çıkmayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!