Ankaragücü'nde ligde kalma hesapları

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücünde ligde kalma hesapları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 12:15

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, sarı-lacivertli kulübün gelecek sezon da yoluna PTT 1. Lig'de devam etmesini hedeflediklerini belirterek, "Ankaraspor'u Ankaragücü'ne isteriz. Bu birleşme olacaksa da Ankaragücü çatısı altında olmalı" dedi.

Yiğiner, yaptığı açıklamada, gelecekle ilgili planlarını anlattı.Makina Kimya Endüstrisi (MKE) ile görüşmeler yaptıklarını ve kendilerinden cevap beklediklerini anlatan Yiğiner, şunları söyledi:

"Bugüne kadar gerek yönetim olarak, gerekse de çevremizden kulübe ciddi kaynaklar yarattık. Eğer biz yöneticiler olarak buraya 4 milyon liraya yakın para bulduysak MKE'de en az bu kadar vermeli. Hiçbir şey vermezsen ve 'tasarruf tedbirleri uyguluyorum' dersen olmaz. Bu ligde Çaykur ve Linyit gibi örnekler var. Gereken destek verilirse, biz bu takımı en kısa zamanda ayağa kaldırırız."

"Ankaraspor'u Ankaragücü'ne isteriz"

Ankaragücü'nün çok büyük bir camia olduğunu ve yeni sezona 2. ligden başlamanın da sıkıntılar oluşturacağını vurgulayan Yiğiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu imkansızlıklar altında 2. ligden başlıyor olmak herkesi çok yorar. Gelirlerimiz daha da fazla düşer. Bu yüzden PTT 1. Lig'de kalınmalı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in artık bahanesi kalmadı. Kendisinin rahatsız olduğu ne varsa çözüldü. Gider kız istiyor gibi Ankaraspor'u Ankaragücü'ne isteriz. Bu birleşme olacaksa da Ankaragücü çatısı altında olmalı."

MKE'den destek gelirse, yollarına MKE Ankaragücü olarak devam etmenin kendileri için daha 'mantıklı' olacağını aktaran başkan Yiğiner, "MKE bu kulübün kuruluşundan itibaren var. Biz iyi niyetle mücadele ederken tesis vermekle bu iş olmuyor. Buradaki yeni yapılanma görülmeli ve desteklenmeli. Ankara gibi bir yerde insanlar Galatasaray'ın şampiyonluğunu coşkuyla kutluyor. Galatasaray'ı tebrik ederiz bu ayrı bir konu ama kent açısından bakarsak eksiklik. Neden kentimizin takımının şampiyonluğunu kutlamıyoruz? Artık kimse bahanelerin arkasına saklanmamalı. Eğer Ankaragücü'nün yaşaması isteniyorsa, radikal kararlar almalı ve büyük düşünmeliyiz. Ankaragücü'nü yaşatmak yeterli değil Ankaragücü, Süper Lig şampiyonluğu yaşamalı. Bu potansiyel Ankara'da var" ifadelerini kullandı.
"Lig bitti" diyerek rahat davranmanın kendilerini batağa götüreceğini söyleyen Yiğiner, "Yeni sezon hazırlıklarımıza bir an önce başlamamız lazım, yapılacak çok işimiz var. Biz şu an zaman fakiriyiz. Destek verilecekse de beklemenin manası yok. Bir an önce yapılmalı ki geleceğimizi planlayabilelim" diye konuştu.

"FIFA dosyalarında zoru başardık"

Yiğiner, kulübe geldikleri zaman büyük sıkıntılarla uğraştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaşanan süreç tüm kamuoyunun malumu. Henüz başkanlığa seçilmemişken bile takıma büyük katkılar sağladık. Önümüzde büyük bir sorun halinde duran FIFA dosyalarını kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde taksitlendirdik. 115 ay gibi taksitlere bağlanan anlaşmalar sağlandı, bunlar kimsenin aklına bile gelmezdi. Özellikle FIFA dosyaları konusunda zoru başardık. Transfer yasağının kalkmaması nedeniyle bizi eleştirenler oldu ama bizim her zaman önceliğimiz FIFA'ya olan borçlardı. Bu kulüp yaşayacaksa FIFA dosyaları her zaman önceliğimiz olacak."

Taraftara eleştiri

Ankaragücü taraftarının bu sezon takıma gerektiği kadar sahip çıkamadığını ileri süren Yiğiner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu süreçte taraftar takıma sahip çıkamadı. Takıma maddi, manevi kayıplar yaşattı. Taraftarsız çıktığımız maçlarda rakibe de hakeme de baskı kuramadık. Onların desteği bize her zaman lazım ama taraftarın da artık öz eleştiri yapması lazım. Takıma zarar verenlerin camia içinde tutmayacağız. Artık statta gerçek Ankaragücü taraftarı olacak. Ankaragücü'nün imajı değişecek, taraftarlar da kendine çekidüzen verecek. Takımına ceza getirmeyen taraftar profili yaratacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!