Ankaragücü'nde "Divan-ı Harp"

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücünde Divan-ı Harp
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2012 02:25

Haberin Devamı

Özgür ŞAHİNER

Ankaragücü’nün 28 Temmuz’da yaptığı olağanüstü genel kurulunun üzerinden 10 gün geçmesinin ardından, Divan Kurulu’nun hazırladığı teslim tutanağı, Beştepe’de yeni bir tartışma başlatacak. Başkanlığını Şahin Ulu’nun yaptığı, üyeler Yavuz Eken, İsmet Taş ve Bülent Sönmez’den oluşan Divan Kurulu, bir haftalık çalışma sonrasında hazırladığı raporu, önceki gün yeni yönetime sunarken, rapor içinde yer alan tespitler, hem geçmiş hem de mevcut yönetimin başını ağrıtacak gibi duruyor.
Genel kurul sırasında verilen evrak ve önergelerin ayrı ayrı incelendiği belirtilen divan kurulu teslim tutanağında, kongrede tespit edilen eksikler şöyle sıralandı:
- Hazirun cetveline bakıldığında, imza atan üyelerin bir kısmının, tüzüğün 8. maddesine uygun olarak üye yapılıp yapılmadığı gündeme getirilmiştir. Bu, ciddiye alınması ve incelenmesi gereken bir konudur.(Eski yönetici ve 5 Şubat kongresinin başkan adayı Erdal Şanlı’nın dile getirdiği, usulsüz üyelik yapıldığı iddiası)

YÖNETİCİLER SALONDA YOKTU

Haberin Devamı

- Genel kurul açılışında, genel kurulda yönetim kurulunu temsilen 3 yöneticinin olduğu görülmüştür. (Tüzüğe göre, yönetim kurulu toplam üye sayısının yarısından bir fazlasının olması gerekir iddiası)
- Genel Kurulda okunan faaliyet raporunda, yönetim kurulu üyelerinin imzalarının olmadığı görülmüştür.
- Genel Kurula sunulan mali bilanço, gelir-gider raporu ve gelir gider hesabı dökümlerinin, tüzüğe aykırı olarak hazırlandığı, gelir gider cetvelinde ve bilançolarda tüzük gereği eski yönetim kurulu ve muhasip üyenin imzasının bulunmadığı görülmüştür.

875 BİN TL  GELİR GİDER OLDU

- Gelir-gider cetvelinde, kulübün alacağı olan 875 bin TL’lik çekler, gelir hanesinde veya ayrı bir hesapta gösterilmesi gerekirken, gider hanesinde gösterilmiştir.
- Denetim kurulu raporunda çift imza olduğu görülmüş, denetim kurulu raporunu genel kurula denetim kurulu üyeleri değil, yönetim kurulu üyesi sunmuştur. Tüzük ve kanuna göre, denetim kurulu üyelerinin genel kurulda hazır bulunması gerekmektedir.

BEÅž MADDEDE USÃœLSÃœZLÃœKÂ

Haberin Devamı

Divan Kurulu, tutanağın sonuç bölümünde; 5 madde ile tespit edilen hususların, usulüne uygun olmadığını, tüzük ve kanun hükmünde aykırılık taşıdığını ileri sürüp, yeni göreve seçilen yönetim kurulu tarafından, geriye dönük inceleme yapılarak, usulsüzlük ve kanuna aykırılık tespitinde konu hakkında, hukuki ve cezai işlem yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Hukukçular, kongre yapıldıktan sonra, 1 ay içinde genel kurul evraklarının, Valilik Dernekler Masası’na tesliminin şart olduğunu, Divan Kurulu raporunda tespit edilen hususlarla ilgili inceleme ve işlem yapılmaması halinde, yeni yönetimin de hukuki sorumluluğu olacağını dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!