Ankaragücü zirvede

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü zirvede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 17:29

Sarı-lacivertliler, kendisi gibi liderlik mücadelesi veren Giresunspor’u deplasmanda yenip, maç fazlası ile koltuğa oturdu: 1-0

Haberin Devamı

TFF Birinci Ligde zirveyi hedefleyen Ankaragücü, aynı amaç doğrultusunda mücadele eden rakibi Giresunspor’u deplasmanda 1-0 yenip, maç fazlası ile liderliği ele geçirdi. Sarı-lacivertliler, son 9 maçta, 8. galibiyetini aldı.
Oyunun ilk yarısında ev sahibi ekip, daha istekli ve baskılı görünen taraftı. Savunmadaki iki önemli ismi Erdem ve Alihan’ın cezaları, hacum hattındaki İlhan Parlak’ın da sakatlığı nedeni ile oynamaması, Ankaragücü’nün sezon başından bu yana oluşturduğu kurgunun aksamasına yol açtı.
İkinci yarınını büyük bölümünde iki takım, kaybetmemeyi düşünüp kontrollü oynamaya çalıştı. Teknik adamlar son bölümlerdeki değişiklikler ile skora etki etmeye çalışırken, Ankaragücü öldürücü darbeyi, 82. dakikada vurdu. Oyuna 78. dakikada giren Kehinde, attığı golle takımına hem üç puana hem de maç fazlası ile zirveye taşıdı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetin ardından puanını 27’ye yükseltti.

Haberin Devamı

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Ligde son dönemde yakaladığı ivme ile zirvenin ortağı olan Ankaragücü’nü, zorlu deplasmanda taraftarı yalnız bırakmadı. Uzak bir deplasman olmasına rağmen, sarı-lacivertli taraftarlar, tribünde kendilerine ayrılan bölümü doldurdu ve maç boyu takıma destek verdi.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Ali Şansalan (**), Candaş Elbil (**), Abdullah Bora Özkara (**)
GİRESUNSPOR: Anıl (**), Caner (**), Aykut (**), Çağlar (**), Canberk (**), Dimitriadis (**), Dialiba (**) (dk. 76 Dale *), Sinan (**), Dodo (**), Fatih (**) (dk. 86 Mertcan), Mehmet Akyüz (**) (dk. 72 Jones *)
ANKARAGÜCÜ: Altay (***), Yusuf (***), Szukala (***), Gençer (***), Mehmet Sak (***), Kenan (***), Sedat (***), Putsila (***) (dk. 90 Abdülkadir), Arif (***), Ferhat (**) (dk. 67 Enes **) Umut Nayir (**) (Dk. 78 Kehinde ***)
GOL: Dk. 82 Kehinde (Ankaragücü)
SARI KARTLAR: Dimitriadis, Canberk (Giresun), Gençer, Yusuf, Sedat (Ankaragücü)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!