Ankaragücü parladı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü parladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 14:34

12 yıldır deplasmanda bileğini bükemediği rakibini kritik maçta dağıtan Başkent ekibinde, Balıkesirspor maçının en çok eleştirilen ismi İlhan Parlak, attığı iki golle yıldızlaştı.

Haberin Devamı

TFF Birinci Lige iddialı bir kadro ile giren ancak 4 haftayı, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile geçen Ankaragücü, beklenen patlamayı beşinci hafta maçında yaptı. Sarı-lacivertliler, geride kalan 4 maçını da kazanan ve müsabakaya lider çıkan Çaykur Rizespor’u, deplasmanda 4-1 yenerek, ‘lige ayar’ verdi. Bu sonucun ardından, yeni lider Akın Çorap Giresunspor oldu.

GOLLER YERLİ İSİMLERDEN

Ankaragücü, 12 yıldır deplasmanda yenemediği rakibi Çaykur Rizespor’u sezonun en flaş skoru ile geçerken, goller yerli isimlerden geldi. 2-1 kaybedilen Balıkesirspor maçında taraftarın en çok tepki gösterdiği isimlerin başında gelen İlhan Parlak, Rize’de attığı 2 golle yıldızlaştı. Balıkesir maçından sonra oyuncusuna sahip çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal, tecrübeli ismi 11’de sahaya sürerken, İlhan, maçın açılış ve kapanış gollerini attı. Diğer goller, Alihan Kubalas ve Kenan Özer’den geldi.
Ankaragücü, sezonun ilk 3 puanını hanesine yazdırırken, haftaya başlarken bulunduğu 17. sıradan, 14. basamağa yükseldi. Başkent ekibi, eksi olan averajını da farklı skorla birlikte, sıfırladı.

Haberin Devamı

GEÇİŞ DÖNEMİ ÖNEMLİYDİ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçla ilgili değerlendirmesinde, yeni kurulan bir takım olmanın zorluklarını ilk 4 haftada yaşadıklarını dile getirdi.
Çok eksiklerinin bulunduğunu anlatan Kartal, “Takıma yeni katılan oyuncuları hazırlamaya çalışıyoruz. Kulübün mali sıkıntıları var. Bu şartlar içerisinde oyuncularımız ile en iyi şekilde müsabakalara hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Rize’den alacakları galibiyetin kendilerine moral vereceğini bildiklerinin altını çizen Kartal, “Bu galibiyet, bize gelecek haftaların referansı olacak. Çok daha iyi olacağız. Biz, medya ve taraftara ‘Sabırlı olun’ diyoruz. Geçiş dönemini az kayıpla atlatmaya çalıştık ama ilk haftalar fazla kayıp verdik” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!