Ankara'dan 1 .5 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Ankaradan 1 .5 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 14:52

Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı, önceki akşam yapılan oturum ile sona erdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı, önceki akşam yapılan oturum ile sona erdi. 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki oturumda, Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki tarihi tescilli bir binanın röleve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına ilişkin başkanlık yazısı CHP ve MHP gruplarının tepkisine sebep oldu. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Büyükşehir bütçesinden birçok belediyeye ve projelere katkı veriyoruz. Biz de CHP olarak bugüne kadar destek olduk. Ancak Trabzon şu anda büyükşehir. Yani Trabzon’un bir ilçesiyle ilgili Ankara Büyükşehir olarak katkıda bulunmayı anlamış değiliz. Mali sıkıntılar içinde olduğumuzu biliyoruz çünkü arsa satışları yapıyoruz. Yani bu yardım taleplerini, yönetimin bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ise, “Trabzon’un büyük bir mali boyutu olduğunu biliyoruz. Bu yardımın gerekçesini açıklarsanız biz de ona göre oy verelim” dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TALEP ETTİ

İki parti grubundan gelen eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, talebin İçişleri Bakanlığı’ndan geldiğini ve kabul edilerek meclise sunulduğunu söyledi. Tarafların konuşmasının ardından oylanan başkanlık yazısı, oy çokluğuyla kabul edildi. CHP ve MHP grupların ret oyu verdiği başkanlık yazısına göre Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki tarihi tescilli binanın röleve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin yapılabilmesi için Ortahisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalanacak. Protokol ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Ortahisar Belediyesi’ne KDV dahil 1 milyon 537 bin 142 TL kaynak aktarımı yapılacak. Ayrıca alınan başka bir kararla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çift kabinli bir kamyonet de Siirt’in Tilo Belediyesi’ne hibe edildi.

BEDELSİZ YAPILACAK ÜCRETSİZ OLACAK

Meclis’te, Ankara il sınırları içindeki projelendirilmemiş park, otopark ve yeşil alanların, talepte bulunan kamu ya da özel kurumlar tarafından halkın ücretsiz kullanımına açılmak üzere bedelsiz olarak yapılmasına da karar verildi. Ali İhsan Ölmez’in “Halkın ücretsiz kullanımına açıktır’ tabelası konulacak” maddesini de eklettiği karara göre, projelendirilmemiş park, otopark ve yeşil alanlar, talepte bulunan özel ya da tüzel kişiler tarafından bila-bedel yapılacak. Bakımı, onarımı ve güvenliği de bu kurumlarca karşılanacak alanlar halkın kullanımına ücretsiz olacak ve üzerine ticari işletme yapılamayacak. Aksi bir durumda yani vatandaştan ücret talep edildiğinde ise karşı taraf hiçbir hak talep etmeksizin yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek.

Haberin Devamı

ANKARAKART VİZESİNE 5 TL ZAM

Ankarakart 2018 yılı vize bedeli de belirlendi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Meclis’te oyçokluğuyla kabul edilen vize bedelleri şöyle:

 

VERİLEN KARTUYGULANAN(2017) UYGULANACAK(2018)
Yaşlı Serbest Kartı130 TL135 TL
TÜİK Kartı 65 TL70 TL
PTT Kartı65 TL70 TL
Kamu Kartı65 TL70 TL
Öğretmen Pasosu55 TL 60 TL

08.00-17.00 ARASI ÜCRETSİZ OLSUN 

Öte yandan MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da toplu taşıma araçlarının 06.00-13.00 saatleri arası ücretsiz olacağına yönelik kararın Ankara’da uygulanmasına yönelik sözlü önergede verdi. Şimşek, şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak Pazartesi günü sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını talep ediyoruz.  Hem tekerlekli hem de raylı sistemlerdeki taşımacılığın ücretsiz olarak yapılmasını öneriyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!