Ankara'daki terör saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki terör saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:23

- Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş ile beraberindekiler, patlamanın gerçekleştiği yere kırmızı karanfil bıraktı- Rektör Prof. Dr. İbiş:- "Patlamaya neden olanların çadırına gidenleri, kim olursa olsun kınıyorum"- TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak:- "Ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Bu konuda hükümetimizin de yanındayız devletimizin de yanındayız"

Haberin Devamı

ANKARA(AA) - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile beraberindekiler, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının yaşandığı yere kırmızı karanfil bıraktı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Üniversite-İş Dünyası Platformu üyesi de olan Rektör İbiş, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Doğanlar ve yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 20 akademisyen, terör saldırısının gerçekleştiği yere kırmızı karanfil bıraktı.

Ziyarette İbiş, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen hain ellerin emellerine ulaşamayacaklarını ifade ederek "Vicdanı olan herkes bu acıyı paylaşmayı üstüne görev edinmelidir. Patlamaya neden olanların çadırına gidenleri, kim olursa olsun kınıyorum. İnşallah, böyle acıları bir daha görmeyiz, böyle anları bir daha yaşamayız. Daha aydınlık ve mutlu günlerde birlik beraberlik içerisinde oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ise olayın kendilerini son derece üzdüğünü aktardı. Ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğünün önemine işaret eden Sarıtoprak, "Bu konuda hükümetimizin de yanındayız devletimizin de yanındayız. Teröristin cenazesine giden HDP'li milletvekili lanetliyorum. Bunlara sahip çıkanlara lanet olsun" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!