Ankara'da Yeniceyi anlatan Kazdağları sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Yeniceyi anlatan Kazdağları sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 13:54

Ankara'da Yeniceyi anlatan Kazdağları sergisi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Kazdağlarıyla ünlü Yenice İlçesini anlatan fotoğraf sergisi, Ankara Kızılay metro durağında açıldı.

Yenice'yi anlatan 110 fotoğrafın yer aldığı sergi, Ankara Kızılay metro durağında beğeniye sunuldu. Açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer yaptı. 10 yıl önce Yenice'de yaşadığı anısını anlatan Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, kentin doğasına hayran kaldığını ve tekrar görmek istediğini belirtti.

Çanakkale'nin tarihi, doğası, tarım ve turizmiyle çok özel bir şehir olduğunun altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Kazdağları'nın Alp'lerden sonra en zengin ikinci oksijen kaynağı olduğunu söyledi. Turan, "Çanakkale sadece şehitlikten ya da sadece Truva'dan ibaret bir şehir değildir. Çanakkale'de tarih var, doğa var. Çanakkale'de hayvancılık var, tarım var, sanayi var, kültür var. Bir doğa harikası olan Kazdağları Yenice ilçemizin sınırları içinde. Kazdağları Çanakkale'mizin markasına marka katan önemli değerlerden biri. Doğanın bize bir emanetidir. Bu anlamda buraya sahip çıkmak, burayı Çanakkale'mizin yükselen bir değeri haline getirmek, hepimiz için asli bir görevdir. Kazdağları hakkında birçok manipülatif haberler yapılıyor. Burası bizim nefes alanlarımızdır. Daha önce başka yerlerde de ifade ettik, bir emanet olarak gördüğümüz Kazdağlarına hakkıyla muamele edeceğiz. Buranın bir doğa harikası olarak kalması için her zaman çaba sarf edeceğiz. Bütün bunların ötesinde Yenice'nin, bütün Türkiye'nin gurur duyduğu bir değeri var: yaptığı filmlerle, aldığı ödüllerle bizleri onurlandıran Nuri Bilge Ceylan. Ceylan, Yenice'nin güzelliklerini sinemaya da taşıdı. Mayıs Sıkıntısı, Uzak ve Kasaba filmleri Yenice'de çekildi. Bu sergimizde de hem Ceylan'ın çektiği filmlerin geçtiği mekanlara ait fotoğraflar var. Hem de Ceylan'ın çektiği görüntülerin de içinde yer aldığı bir videomuz var. 110 fotoğraf yer alıyor sergide. Böyle bir sergiyi açtığı için Yenice Belediyesine, Belediye Başkanımız Sayın Veysel Acar'a, Kaymakamımız Musa Evin'e teşekkür ediyorum. Ayrıca sergi için bu salonu verme inceliğinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ederiz" dedi.

AK Partili Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar da açılışa katılan misafirlere teşekkür etti. Belediye tarafından vatandaşlara Kazdağı kekiği ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!