Ankara'da "Tunus kabusu"

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Tunus kabusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:55

Ankaralılar, haftanın ilk gününe ‘Tunus kâbusu’ ile uyandı. Büyükşehir, asfalt çalışması için bariyerlerle yolu ulaşıma kapatınca, birçok vatandaş caddeye yürüyerek gidebildi. Caddede okul servisi bekleyen öğrenciler okula geç kalınca, tepki büyüdü: “Hafta sonu yapılabilecek bir çalışma neden pazartesi gününe bırakıldı.”

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin, Tunus Caddesi’nde önceki gün akşam başlattığı asfalt çalışması dün de gün boyu devam etti.

Çalışma nedeniyle Büyükşehir ekipleri yolu ulaşıma kapatınca, pazartesi sabahı iş yeri, hastane ve okullarına gitmek için yola çıkan Ankaralılar, beton bariyerlerle karşılaştı. 

Önceki gün öğle saatlerinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, cadde üzerindeki iş yeri ve konutlara çalışmayla ilgili, “24.10.2015 tarihi akşam saat 20.00’den, 27.10.2015 tarihi sabah saat 06.00’ya kadar Tunus Caddesi üzerinde asfalt yol çalışması yapılacağından yol üzerinde araç bırakılmaması önemle rica olunur. Sahibine ulaşılamayan araçlar trafik ekiplerince çekilecektir. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” şeklinde bir tebligat yaptı. Saat 20.00’de de cadde, trafiğe kapatılarak asfalt yol çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

BETON BARİKAT ŞOKU

Gece devam eden çalışmaların ardından caddenin Akay Kavşağı girişine beton barikatlar, Esat, Kennedy ve Tunalı Hilmi caddelerine de Büyükşehir Belediyesi’ne ait uyarı levhaları yerleştirildi. Çalışmadan haberdar olmayan ve aracıyla gitmek istediği caddenin girişinin beton barikatlarla kapalı olduğunu gören Ankaralılar şok yaşadı. Akay Kavşağı’nda, köprü altında araçtan inen vatandaşlar, yollarına yaya olarak devam etti. Bazı vatandaşlar da araçlarını çevredeki otopark ve boş buldukları yerlere park etmek zorunda kaldı.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, şöyle tepki gösterdi:

“İş yerimize gelemedik. Burada bir sürü hastane, iş yeri, restoran var. İnsanların acil işi oluyor. Allah korusun sağlık durumu kötü olan ve acil müdahale gereken bir hastayı taşıyan ambulans, bu barikatları nasıl aşacak. Bir tane ara sokak trafiğe açık sadece. Koca caddenin iki gün trafiğe kapatılması çok gereksiz. Hafta sonu yapılabilecek bir çalışma neden pazartesi günene bırakıldı. İnsanlar mağdur edilmeden de asfalt dökülebilirdi.”

 ÖĞRENCİLER GEÇ KALDI

 ÇALIŞMA nedeniyle caddenin trafiğe kapatılması, üniversite öğrencilerini de mağdur etti. Semt servisleri Tunus Caddesi’nden geçen Başkent ve Bilkent üniversitelerinde okuyan öğrenciler, otobüsleri gelmediği için derslere geç kaldı. Öğrencilerden bazısı dolmuş ve taksiler ile Bahçelievler ve Sıhhiye’deki semt servislerine ulaşırken, bazıları da 4 kişilik gruplar halinde taksiye binerek okula gitmeye çalıştı. Öğrenciler, “Okula gitmek için geldik ama sürpriz ile karşılaştık. Buraya gelince servisin gelmeyeceğini öğrendik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!