Ankara’da Niğde tanıtım günleri düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da Niğde tanıtım günleri düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 15:01

Ankara’da Niğde tanıtım günleri düzenlenecek

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-ANKARA’da 20-23 Eylül tarihleri arasında Niğde Tanıtım Günleri düzenlenecek.

Ankara Kültür Merkezi’nde 5’incisi düzenlenecek olan Niğde Tanıtım Günleri için Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan, Vali Yardımcısı Vekili Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kültür Ve Turizm Müdürü Basri Akdemir,  Niğde Dernekleri Federasyon Başkanı Emin Özer, Oda başkanları, organizasyon firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Tanıtım günleri kapsamında yapılacak faaliyetlerin anlatıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali  Şimşek, Niğde’nin turizm, tarım ürünleri ve yatırım alanları gibi değerlerinin ülkemize ve dünyaya en iyi tanıtma yollarından birisinin de tanıtım günleri ve fuarlar olduğunu söyledi.

Niğde’nin daha çok yatırımcı ve daha çok turist çekmesi yönünde farklı çalışmalar yapıldığını belirten Vali Şimşek, “Niğde, gerek tarım ürünleri gerek doğal güzellileri ve tarihi mekânları gerekse yatırım açısından büyük bir potansiyele sahip bir ilimiz. Bu potansiyeli çıkarmak için elbette tanıtıma ve reklama ihtiyacımız var. Bu nedenle özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılan tanıtım günlerini ve fuarlarını insanların ilimize ait değerleri gelip görmeleri ve buna orantılı olarak turizmin gelişmesi açısından bir fırsat olarak görmeliyiz. Tyana Antik Su Kemerlerini, Gümüşler Manastırını Aladağları, Bolkarları gibi eşsiz güzellikleri olan ilimiz ayrıca büyük bir tarım potansiyeline sahiptir. Bu değerleri ve bu potansiyeli insanlara göstermeliyiz. Bu da ancak fuarlara iştirak etmekle, bu şekilde Niğde Günleri tertip etmekle mümkün. İlimiz tanıtılırsa, turist ve yatırımcı çekerse kalkınan büyük iller arasında yerini alabilir. Ben inanıyorum ki; hep birlikte topyekûn hareket edersek gayret gösterirsek bu işin üstesinden gelebiliriz.   Ben bu duygularla bu yıl 5’incisini yapmayı planladığımız Ankara-Niğde günlerinin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!