GeriSeyahat Ankara’da masal tadında hafta sonu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ankara’da masal tadında hafta sonu

Ankara’da masal tadında hafta sonu

Ele avuca sığmayan, enerjileri tükenmeyen, macera peşinde koşan çocuklar için ‘temapark’lar keyifli eğlence adresi oluyor. Her yaştaki çocuğun yanı sıra ebeveynlere uygun faaliyetlerin de bulunduğu bu parklarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2004’te yapılan Sincan Harikalar Diyarı Parkı ile ziyaretçilerini ağırlarken, yapımı süren Ankapark’ın da 2017 Nisan ayında açılması planlanıyor.

Harikalar Diyarı Parkı Başkent ve yakın çevresine hizmet veren, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük kentsel parklarından biri özelliğini taşıyor. Öncesinde Yunus Göleti’nin bulunduğu ve 2004 yılında açılan rekreasyon alanında çocuklar için 25 bin metrekarelik alanda Masal Adası yer alıyor. Masal kahramanlarının bulunduğu tematik parkta 16 metre uzunluğunda Guliver heykeli dikkat çekerken, Tarkan, Karacaoğlan, Boğaçhan, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Alaaddin ve Sihirli Lambası, Karagöz ve Hacivat, Şirinler, Taş Devri, Red Kit ile Daltonlar, Asterix ve Oburix gibi birçok masal kahramanının heykeli bulunuyor. Diğer yandan bu masal kahramanlarının kendi mekanlarında canlandırıldığı ve filmlerinin oynatıldığı 12 cep sineması yer alıyor. Parkta, piknik alanları, spor kompleksi, yürüyüş yolları, kültürel faaliyetlerin yapılabileceği alanlar ile yeşil alanlar da mevcut. Parkta, 651 bin metrekarelik yeşil alan, 330 bin metrekarelik yollar ile meydanlar, ziyaretçilerin araçlarını rahatlıkla park edebileceği 40 bin metrekarelik otopark alanı ile 92 bin metrekarelik havuzu bulunuyor. Parkta ayrıca modern nikah salonu, 4 bin 500 kişilik yarı açık göl amfisi, çay bahçeleri, lokantalar, piknik alanları yer alıyor. Parka 70 bin ağaç, 350 bin adet bodur bitki, 28 bin metrekarelik alana mevsimlik çiçek yer alıyor.

Ankara’da masal tadında hafta sonu

Girişte dev dinozorlar karşılayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren, içerisinde yer alan dev dinozor ve robotların ön plana çıktığı Ankapark’ın teması ise ‘Çağlar’ olarak belirlendi. Dinozor çağından dijital çağa birçok unsurun yer aldığı parkın, eğlence ve adrenalin dolu oyuncakları bir bir tamamlanıyor. Toplamda 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana kurulu ve yüzde 80’i tamamlanan parkın ise 2017 Nisan ayında açılması planlanıyor. İç ve dış mekânlarda 240 dinozor maketinin yer aldığı temaparkta ‘dinozor ormanı’ bölümündeki dinozorlardan en büyüğü 21 metre yüksekliğinde ve 70 metre uzunluğunda Diplodocus ile hemen karşısındaki 18 metre yüksekliğinde ve 40 metre uzunluğundaki T-Rex ziyaretçileri karşılayacak.

Ankara’da masal tadında hafta sonu

Ziyaretçiler parka Türkiye’nin dört bir tarafındaki 13 ayrı Selçuklu mimarisini yansıtan giriş kapısından girecek ve meydandaki alanda her biri ayrı enstrüman çalan, gösteri ve şov yapacak olan 12 ayrı Ankara kedisi figürüyle karşılanacak. 19 ayrı roller coaster’ı, dönme dolabı, bin 217 oyuncağın yer alacağı parkta ‘Sihirli Dönüş Hız Treni’ adı verilen coaster da 54 metre yüksekliğe ulaşarak, 180 metre uzunluğunda rayıyla ziyaretçilerine 105 kilometre maksimum hız keyfi yaşatacak. Dev dönme dolap ve değişik oyuncaklarını da yer aldığı parkta, Digital Oyun Çadırı’nda bilgisayar oyunları bulunuyor. Parkta ayrıca Türkiye’de bir ilk olması planlanan 2 bin 100 metrekare alana sahip, yüksekliği 30 metre olacak ‘uçan sinema’ yapılacak. 100 bin metrekarelik havuzun yer aldığı parka yaklaşık 10 bin ağaç dikilirken, 170 bin gül ve 270 bin çalı dikimi gerçekleştirilecek. Parka, İvedik Metro İstasyonu’ndan 3,2 kilometrelik bir teleferik hattı da yapıldı.

Ankara’da masal tadında hafta sonu

 

 

False