Ankara'da 'Balkanatolia'

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Balkanatolia
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 15:48

4 Şubat'ta başlayan Ankara Caz Festivali Yıldız İbrahimova'nın konserine de ev sahipliği edecek.

Haberin Devamı

NEREDE: ODTÜ KKM KK Salonu / ANKARA

NE ZAMAN: 11 Şubat 2011 20:30, 12 Şubat 2011 16:00

Sofya Müzik Lisesi’ni ve Bulgar Devlet Müzik Akademisi’ni birincilikle bitiren Yıldız İbrahimova yıllardır da ODTÜ'de müzik dersleri veriyor.

Sanatçının dört oktavlık sesinin gücü ile değişik tarz müziklerde özgün teknikleri değerlendirmesi onu vokal sanatçıları arasında sıra dışı yapıyor. Cazdan Çingene şarkılarına ve avangard müziğe kadar uzanan geniş repertuarı dünya çapında ünlüdür. Bazı kritiklere göre “günümüzün en iyi doğaçlama yeteneğine sahip kadın caz sanatçıları” arasında sayılır. Türkiye’de ve dünyada sayısız müzisyenle sahne alan İbrahimova Bolşoy Tiyatro’da, İstanbul, İzmir, Antalya, St. Petersburg, Sofya Senfoni Orkestralarında çalıştı.

Ankarada Balkanatolia

Haberin Devamı

Hayranları tarafından “düğün müziğinin kralı” olarak bilinen Bulgar müzisyen Ivo Papasov Balkan klarneti ustasıdır. Sıra dışı virtüözlüğü, Bulgar ve Balkan  folklorunu günümüz müziğiyle buluşturan ateşli konserleri ile ünlüdür. 1952 Bulgaristan doğumlu Papasov 9 yaşında akordeon çalmaya başladı. Bir aile geleneği olan klarnet çalmayı kendi kendine öğrendi ve Peter Filipov ile çalışarak geliştirdi. Gerçek okulu ise babasıyla beraber katıldıkları ve muhteşem tekniğini geliştirdiği sayısız düğün sahnesi oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!