Ankara'da 95 bin fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 95 bin fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 10:15

Ankara'da 95 bin fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT, (Ankara) (DHA)- AKYURT’un Kalaba Mahallesinde ilçenin tüm idari kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve birçok öğrencinin bir araya geldiği fidan dikme etkinliği düzenlendi.
Katılımcılara bilgi veren Ankara Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, bir yıl içinde 190 hektarlık alana 5 bin ceviz, 5 bin badem, 45 bin sedir ve 40 bin adet karaçam olmak üzere 95 bin fidan dikeceklerini söyledi.
CEVİZ VE BADEMLER GELİR GETİRECEK
Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından meydana getirilen 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kodalak, “Buradaki badem ve cevizler de Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanyanın tezahürü. 3 yıl boyunca bakımını biz yapacağız ve köylüye teslim edeceğiz. Böylece köylüler bu ağaçlardan gelir elde edebilecek” dedi.
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş etkinlikte yaptığı açıklamada, “Ülkemizde ormanların bölgelere göre dağılımında İç Anadolu Bölgesi sonlarda. Özellikle Ankara’nın bu bölgesinde böyle bir çalışmayla fark oluşturan bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Belediye olarak biz de her yıl binlerce fidanı toprağa dikerek ilçemizin gelecek kuşaklar için yaşanılır halde kalmasını amaçlıyoruz. Tüm etkinliklerde yer alarak fidan dikmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!