Çölyaklılara glutensiz çerez

Güncelleme Tarihi:

Çölyaklılara glutensiz çerez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:14

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için Hacettepe Üniversite ile başlattığı glutensiz ürün üretim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Halk Ekmek, ürettiği glutensiz çerezi satışa sundu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için Glutensiz Çerez üretimini başlattı. ‘Glutensiz Çerez’in başta bayiler, büfeler, okullarda satışa sunulduğunu söyleyen Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, hastaların tedavilerine yardımcı olmak için kar amacı gütmediklerini, fiyatın 50 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. Çölyak hastalığının Türkiye’de yaygın olarak görüldüğünü ve ilk tespitlerinde Ankara’da 4 bine yakın çölyak hastasına ulaştıklarını anlatan İlkbahar, glutensiz ürünlerin hassasiyet ve titizlik gerektiren bir çalışma ile üretildiğini ifade etti. Ürünlerin hijyenik ortamda imal edilmesi gerektiğini vurgulayan İlkbahar, şunları söyledi:

KARGO İLE GÖNDERİYORUZ

“Hacettepe Üniversitesi ile yürüttüğümüz projemizle ilk önce ekmeğini sonra da ununu satışa çıkarttık. Şimdi de başta çocuklar olmak üzere her yaşta insanın rahatlıkla yiyebileceği yağda kızarmayan, fırınlama sistemi ile yapılan çerezi satışa sunduk. Glutensiz çerezi hasta olmayanlar da yiyebilir. Daha önceleri gluteni alınmış gıdalar yurtdışından geliyordu ve maliyeti oldukça yüksekti. Proje sayesinde kendimiz üretmeye başladık. Biz faaliyete geçirdikten sonra değişik illerde de yapılmasına yardımcı olduk. Şu an bazı illerden gelen talepler üzerine kargo ile de gönderiyoruz. Çölyak hastalığının yoğun olduğu illerde glutensiz ürünleri kendilerinin üretmeleri için gerekli yardımları yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!