Eymir sınırına moloz tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Eymir sınırına moloz tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 01:38

İmrahor Vadisi hafriyat tehdidiyle boğuşurken, bu defa da Eymir’e çıkan yol moloz yığınıyla doldu. Vatandaş, denetimlerin yetersiz kaldığını ve cezaların cazdırıcı olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Ankara’nın açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş en önemli parçalarından birisi olan İmrahor Vadisi’ndeki hafriyat kıyımı günbegün etkisini artırırken, bölgenin su deposu Eymir’i ise inşaat atıkları tehdit etmeye başladı.
Kaçak döküm ve tuğla fabrikalarının baskısı altında kaybolan İmrahor Vadisi’nden sonra Eymir’in de aynı zihniyetin kurbanı olmaya başladığını savunan bölge halkı ve Eymir’de hafta sonunu geçirmeye gelen Ankaralılar, “TRT Genel Müdürlüğü’nün bitişiğinden Eymir’e inen yol, duyarsız kişilerin kurbanı oluyor. Yamaç boyunca moloz ve çöp atıklarıyla dolu olan manzarayı görünce şok olduk” dedi.

TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA

Ankara Hürriyet, şehir hattına gelen ihbarların ardından bölgeye giderek, Eymir çevresine dökülen moloz atıklarını fotoğrafladı. Çevresinde devam eden onlarca inşaat arasında tek nefes alınabilecek alan olan İmrahor Vadisi hafriyat nedeniyle yok olmaya yüz tutmuş durumda. Eymir’in çevresi ise ODTÜ’nün himayesi dışında kalan alanda aynı tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

Haberin Devamı

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Bölgeye piknik ve spor yapmak için gelen Burak Caner, “Bisikletimle Eymir etrafında tur atmak için geldim ancak gördüğüm manzara karşısında dehşete düştüm. Bilinçsizce dökülen molozlar, Eymir yamacına kadar dayanmış. Belediye birimleri, polis ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek, bu tehlikeye karşı kararlı bir duruş sergilemeliler. Cezalar caydırıcı olmalı ve herkes eşit şekilde uygulanmalı” ifadelerini kullanıyor.

‘GÖNÜLLÜ ZABITA’LARA İHTİYACIMIZ VAR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak da çevre kirliliğine sebep olan kaçak hafriyat ve moloz dökümüyle ilgili olarak gerekli cezai işlemleri uyguladıklarını belirterek, “Ekolojik dengeye zarar verecek her türlü girişimi engellemeye çalışıyoruz. Bizzat olay yerine giderek durum tespiti yapıyorum. Sahada çok etkiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çok duyarlıyız” dedi ve şunları ekledi:
“Ekiplerimiz 24 saat esasına göre sürekli görev yapmış olsa da kontrollerimiz imkanlar dahilinde gerçekleştiriliyor. Her an, her yeri kontrol etme imkanımız bulunmuyor. Burada, ‘gönüllü zabıta’ diye nitelediğimiz, duyarlı vatandaşlara ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

GPS SİSTEMİ UYGULUYORUZ

Vatandaşlarımız kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman, plakalarını alıp; varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak ALO 153 Mavi Masa’ya bildirsin. Ekiplerimiz tarafından olaya anında müdahale ederek kaçak hafriyat döktüğü tespit edilen aracı parka çektiriyor. Kabahatler Kanunu’na göre 4 bin ila 10 bin TL arası cezai işlem uygulanıyor. Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre de Çevre Kanunu uyarınca 42 bin TL ile 126 bin TL arası cezai işlem uyguluyoruz. Ayrıca teknolojik gelişmeleri de yakından takip edip uyguluyoruz. Araçlarımızdan bin 200 tanesine GPS sistemi taktık daha da genişleteceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!