Kazan’ın yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Kazan’ın yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 01:16

Bocce branşına ilgi duyan ilçenin gençleri, elde ettikleri başarılarla adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

Belediye tarafından 2009 yılında branş için yapılan salon gençlerin hayatını değiştirdi. Spora ilgi duyup kendisini geliştirenler milli takıma kadar yükselip, uluslararası alanda yarışma fırsatı buldu.

Ankara’nın Kazan ilçesinde 2009 yılında yapılan Türkiye’nin ilk bocce salonu ile birlikte Kazanlı gençlerin hayatı değişti. Milli Takıma kadar yükselen genç sporcular, “Kimimiz bilgisayar başından kalkmaz, kimimiz evden çıkmazdık. Kimimiz de şartlar yüzünden okulu bırakıp çalışmak zorunda kalmıştık. Bocce ile değiştirdiğimiz hayatımızı başarılarla doldurduk” diye konuştu.
Salonun yapıldığı 2009’da düzenlenen Avrupa şampiyonası sırasında bocce ile tanışan Kazanlı gençler, turnuvanın ardından; sokakta, evde ve bilgisayar başında harcadıkları zamanı, bocce salonunda geçirmeye başladı.

Haberin Devamı

“OKUL VE EVDEN İBARETTİ”

Bocce ile beden eğitimi öğretmeni sayesinde tanıştığını belirten 19 yaşındaki Esile Emen, “Spor, hayatımı komple değiştirdi. Bocce olmadan önce monoton hayatım okul ve evden ibaretti. Ailem başta tedirgindi ancak ‘gelin siz de görün’ dedikten sonra onlar da oynamaya başladı. Başarılar gelince destek oldular” dedi.
2011’den bu yana milli takım forması giydiğini ve Avrupa’da dereceleri olduğunu hatırlatan Emen şöyle konuştu:
“Milli olmanın avantajı ile beden eğitimi öğretmenliği okuyacağım. Yüksek lisans yapıp bu alanda kendimi geliştireceğim. Bocce yapmasaydım, Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunuyum, alanımla ilgili bir şey yapardım. Şimdi hayatım değişti. Başarılarla dolu sosyal bir hayatım var.”
Kardeşi Esile sayesinde bocceye başlayan 21 yaşındaki Ahmet Emen, bilgisayar bağımlısı olduğunu dile getirip, hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlattı:
“Evde ve internet kafede bilgisayar başından kalkmıyordum. Esile bocceye başladıktan sonra 3 ay bana ısrar etti. Bir başladım o gün sporun bağımlılık yanıyla tanıştım. Hayatımda tamamen ‘U’ dönüşü oldu. Meslek Lisesi Makine Bölümü mezunuyum. Bocce ile tanışmasam muhtemelen 2 yıllık bir üniversite okuyacak ve bir fabrikada işe başlayacaktım. Milli olunca avantajlarımın farkına vardım. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyorum. Burs alıyorum, kendi ihtiyacımı kendim karşılıyorum. Bocceyi daha çok kişiye tanıtmak ve yaymak istiyorum.”

Haberin Devamı

AKDENİZ OYUNLARI ÜÇÜNCÜSÜ

2013 Akdeniz Oyunları 3.’sü 22 yaşındaki Yunus Emre Güngör, bocceye başlamadan önce ailesinin maddi durumu kötü olduğu için liseyi yarım bırakıp çalışmaya başladığını belirtip, “Fabrikada çalışırken bocce ile tanıştım ve hayatım bir anda değişti” dedi.
Yunus Emre’nin kardeşi Umut Güngör ise 2009’da Kazan’da yapılan Dünya Şampiyonası’nı izlemeye gittiğinde Sırbistanlı bir antrenörle tanıştığını ve antrenörün “Bu spora başlarsan sana tişört hediye edeceğim” demesi üzerine heveslendiğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!