Her şeyi bıraktı imamlığa başladı

Güncelleme Tarihi:

Her şeyi bıraktı imamlığa başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:25

Uzun yıllar uluslararası firmalarda hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Nuri Aydın, yut dışındaki tüm işlerini bırakarak Çubuk Yukarı Çavundur Mahallesi Merkez Camisi’nde imamlık yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Yıllarca uluslararası firmalarda hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Nuri Aydın, yut dışındaki tüm işlerini bırakarak imamlık yapmaya başladı. İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Nuri Aydın (44), Rusya'ya giderek Moskova Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Rusya'daki uluslararası firmalarda 15 yıl hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Aydın, bir anda her şeyi geride bırakarak Çubuk Yukarı Çavundur Mahallesi'nde imamlık yapmaya başladı. Büyükşehirleri bırakarak şehir merkezinden uzak bir mahallede imamlık yapmaya başlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Aydın, cami imamlığını Allah rızası için yaptığını söyledi.

5 BİN DOLARDAN 2 BİN TL’YE

Aydın, "Moskova'da 15 senem geçti. İnşaat firmalarında idarecilik, yöneticilik yaptım. Daha sonra da kendim inşaat firması kurarak bir dönem müteahhitlik çalışmaları yaptım. Ziyaret için Türkiye'ye her geldiğimde birlikte hafızlık yaptığım arkadaşlarım ve hocalarım hep sitem etti. Nedeni de imam hatip lisesinde okurken 'güzel Kur'an-ı Kerim okuma' yarışmasında okulumu, ilçemi ve bölgemi Türkiye'de temsil etmiş olmamdı. Sonunda bir vesile ile 2012 yılında sınava girerek imam oldum ve ilk görev yerim olarak da Yukarı Çavundur Mahallesi Merkez Camisine atandım" diye konuştu. Yöneticilikte aldığı 5 bin dolar maaşı, imamlıktan aldığı 2 bin TL'ye değişen Aydın, ilk başlarda hem kendisinin hem de ailesinin çok zorlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İLK BAŞTA ZORLANDIM”

"İlk başlarda çok zorlandık. Çünkü çok farklı bir çevreden geldim, çok farklı bir koşuşturmanın içerisindeydim. Moskova'da firmalarda yüksek maaşlar almıyordum. Tüm masraflarım karşılanıyordu. Makam aracım vardı. Buraya geldiğim zaman bu dezavantajı nasıl avantaja çevirebilirim diye uzun süre düşündüm. Özellikle Kur'an-ı Kerim ve tefsir başta olmak üzere çok farklı kitaplar okuma fırsatım oldu. Hafızlığımı tekrar kazanabilmek için her sabah 3 yıl boyunca cemaate hatimle sabah namazı kıldırdım. Ayrıca burada okumamış öğrenciler vardı ve onlara nasıl faydalı olabilirim diye düşünerek, gençlere yönelik de çalışmalar yaptım. Günleri bu şekilde değerlendiriyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!