Danıştay Güneypark’ın yürütmesini durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Danıştay Güneypark’ın yürütmesini durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 00:00

Danıştay 6. Dairesi, “Kamu yararı ve güvenli mekanların oluşmasına engel olduğu” gerekçesiyle Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin yürütmesini durdurdu.

Haberin Devamı

Kamuoyu’nda Mühye 902 Parsel olarak bilinen Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Danıştay 6. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Başkent’in güneyinde TRT Genel Müdürlüğü ile komşu Turan Güneş Bulvarı ve İmrahor Vadisi’ne cepheli Mogan ve Eymir gölü manzaralı 1 milyon 850 bin metrekare alanı kapsayan proje ile ilgili TMMOB Şehir Plancıları Ankara Şubesi tarafından açılan dava sürecinde oluşturulan bilirkişi raporundaki “Kamu yararı ve güvenli mekanların oluşmasına engel olduğu” tespitleri esas alınarak Danıştay 6. Dairesi tarafın oy birliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.

KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI

Danıştay 6. Dairesi’nin atadığı bilirkişi raporundaki “Donatı alanlarını tamamının uygun olmayan ve afet önlemli alanlar üzerinde yer aldığı... Kamu yararı ve güvenli mekanların oluşmasına engel olduğu” tespitlerini esas alarak aldığı kararda şöyle denildi:
“Bu nedenle, belirsizlik kaynaklı analizlerden, değerlendirmelerden ve planlama sisteminden bağımsız, kamu yararının gerçekleşmesine, sağlıklı çevrelerin ve güvenli mekanların oluşmasına engel olan, herkese güvenlik sunmayan, eşitliği zedeleyen uygulamalara yol açma tehlikesi barındırdığından, dava konusu kentsel dönüşüm ve gelişim alanı sınır onay işlemlerinin şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır. Bilirkişi raporu dairemizce karara esas alınabilecek nitelikte görülmüş olup, rapora yönelik itirazlar, raporu kusurlandırıcak mahiyette bulunmamıştır. Dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi.”

Haberin Devamı

YERİNDE BİR KARAR

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarualtın projenin Ankara ve bölge için sakıncalar içerdiğini oda olarak defalarca söylediklerini belirterek, Danıştay 6. Dairesi’nin yerinde bir karar aldığını vurguladı. Projenin heyelan bölgesinde yer aldığını söyleyen Sarualtın, “Eğimi büyük ve yerleşime uygun değil ayrıca İmrahor Vadisi, Eymir Gölü ve Gölbaşı’nın da içinde olduğu bir su sisteminin parçası konumunda. Bu sistemi riske eden bir projeydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!