Gözetleme Kulesi’ne özel gösterim

Güncelleme Tarihi:

Gözetleme Kulesi’ne özel gösterim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 00:00

Pelin Esmer’in yönettiği ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde beş farklı ödüle layık görülen Gözetleme Kulesi’nin, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda özel gösterimi yapıldı. Gösterim sonrasında yönetmen Esmer, izleyicilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Pelin Esmer’in 11’e 10 Kala’nın ardından ikinci kez yönetmen koltuğuna geçtiği uzun metraj filmi Gözetleme Kulesi, özel gösterimle sinemaseverlerle buluştu. Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki özel gösterim sonrası Pelin Esmer, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen, filmin Türkiye’de kürtaj sorunlarının gündeme geldiği bir dönemde mi çekilme kararı alındığıyla ilgili soruya, “Kürtaj meseleleri biz montajdayken oldu. O zaman olsaydı diyalogları böyle yazamazdık” şeklinde cevap verdi.

SINIFLANDIRMAK GÜDÜKLEŞTİRİR

Esmer, bir izleyicinin “Bu film bir Türk filmi gibi durmuyor. Bu konuda size ne gibi tepkiler geldi?” sorusuna ise “İzler izlemez bu Türk filmi denileceğini ben de düşünmüyorum. Filmlerin kadın filmi, politik film gibi adlandırılması sinemayı güdükleştiriyor. Eskiden festivaller için yurtdışına gittiğimizde, istatistiki sorularla karşılaşırdık. Filmleri Türkiye gerçeği sunuluyormuş gibi izlerlerdi. Bize Türkiye’de kaç kişi böyle yaşıyor gibi sorular gelirdi. Şimdi daha bir film gibi sorular soruyorlar. Gerçekten iyi yönetmenler çıktı son yıllarda. Birbirinden farklı filmler yapılıyor. Bu da Türk sineması için oldukça iyi bir gelişme” cevabını verdi.

Haberin Devamı

SALON BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Yönetmen Pelin Esmer, bağımsız sinemacıların en büyük sıkıntısının filmlerini gösterecek sinema salonları bulmalarındaki konuyla ilgili olarak da, “Filmleri izletebileceğimiz salonlar bulmakta çok zorlanıyoruz tabi. Ödüllü film, ödülsüz film noktasına geldik. Bazen bazı ödülleri acaba afişe koymasak mı dediğimiz bile oluyor. Salonları biraz ricayla buluyoruz. Dağ filmine beş salon açılırken size bir salon açılıyor. Bu hayatla da ilişkili bir şey. Tüketim durumumuzla ilgili. İzleyicinin de bu mücadeleye katılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim ilk haftadan büyük rakamlara ulaşmak gibi hedeflerimiz yok. Daha uzun süreçte yavaş yavaş insanlara ulaşıyoruz. Filmleriniz yurtdışında festivallerde gösteriliyor. Filmlerinizi Türkiye’de de insanların izlemesini istiyorsunuz. Bu tür filmlerin sürekli oynadığı salonların kalması gerekiyor. Büyük yerlere girmek çok zor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!