Lezzetlerini Ankaralılar için sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Lezzetlerini Ankaralılar için sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 22:38

Ünlü şef İbrahim Yörümez, mutfaktaki hünerlerini artık Ankaralılar için gösterecek. Swissotel’in şef aşçısı olan Yörümez, Türk mutfağının dünyada henüz bir marka olmadığını bunun içinde yatırımcılara büyük iş düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

1994 yılında mesleğe başlayan ünlü şef İbrahim Yörümez, Bodrum, Kazakistan, Kanada gibi farklı ülke ve şehirlerde görev yaptı. 2010 yılında Kazakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen OSCE konferanslarına katılan 56 OSCE üyesi ülkenin devlet ve hükümet başkanlarına servis veren Yörümez, Türk ve dünya mutfağını anlattı. “Bir yemeğin hijyenik bir ortamda pişirilmesi ve hijyenik şartlara uygun olarak servis edilmesi son derece önemli. Yiyecek ve içecek hizmeti veren mekanların tüm servis kriterlerini yerine getiriyor olması ve denetimlerin de çok ciddi olarak yapılması gerekiyor.

Türk mutfağı marka olabilir

Gerçekten Türk mutfağımız inanılmaz zengin ve lezzetli. Mesele dünyada marka olabilmek. Bu noktada yurtdışında ülkemizin güzel yemeklerini tanıtmak isteyen yatırımcılarımıza çok iş düşüyor. Türk restoranlarının müşterisi ve sevenleri olmasına rağmen, marka olamadığımızı ve bu potansiyeli iyi bir şekilde kullanamadığımızı düşünüyorum. Ülkemiz yılda 30 milyon turist ağırlıyor. Bu misafirler ülkemizde kaldıkları süre boyunca Türk mutfağını tanıma fırsatı buluyorlar. Ülkelerine döndüklerinde o lezzetleri sunan restoranları arıyorlar. Kısacası dünyanın her hangi bir yerinde herhangi bir Yunan, Çin veya İtalyan restoranına rezervasyon yaptırsanız aşağı yukarı ambiyansı ve dekorasyonu tahmin edebilirsiniz. Ama maalesef bir Türk restoranı için insanların zihninde aynı resim oluşmuyor.

Haberin Devamı

“Mekanı farklılaştıran şeftir”

Globalleşen dünyada artık bütün mutfakları aynı şehirde bulabiliyorsunuz. İşte tam da burada şef faktörü ortaya çıkıyor. Örneğin bir Tayland restoranına gidiyorsunuz şef ve takımı Taylandlı. O restorandan mutsuz ayrılmanız çok zordur. Çünkü içerideki kahramanlar kendi yemeklerini sizin için kendileri hazırlıyor. O yüzden mekanları farklılaştıran faktörler, şefleri ve ambiyanstır. İyi bir şef vizyonunu genişletmeli, önce merak etmeli, gezmeli, görmeli ve sonra onu kendi bilgi, beceri ve tecrübeleri ile kendisine göre yorumlamalıdır.

Ankara’daki ve Ankara dışından gelen misafirlerimize her dönemin meyve, sebze ve balıklarıyla değişik tatlar sunmaya hazırlanıyoruz. Ekim ayı boyunca palamut ve Kasım ve Aralık ayları boyunca da hamsinin değişik kreasyonlarını misafirlerimize sunmaya hazırlanıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!